Så bor du billigt i höstens weekendstäder

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Nu börjar det bli dags att planera höstens weekendresa till någon av Europas vackra städer. Här får du som vill resa billigt de mest prisvärda resmålen och hotellen.
Publicerad 14 juli 2015

Det finns flera knep för att få en billigare weekendsemester. Förutom att hitta en billig flygbiljett, så spelar hotellpriserna stor roll. Även hur billigt det är att gå ut och äta på restaurang och att roa sig i staden. Här har vi satt samman en översikt på de mest prisvärda hotellen och vandrarhemmen i Barcelona, Berlin, Palma, Prag och Budapest. Alla städer är perfekta för en långhelg och har massor av bra och billiga boenden. Av hotellen vi valt ut här har samtliga fått höga betyg av sina gäster.

Budget i Barcelona

Barcelona är en perfekt weekendstad. Här kan du varva sightseeing med svalkande bad vid någon av stränderna som sträcker sig från Barceloneta. Här finns också väldigt bra shopping och massor av bra restauranger som lockar till tapasfrossa. Det går lågprisflyg hit både från Stockholm och Göteborg. Hotellutbudet är stort och varierat och du får mycket för pengarna.
- Hotell i Barcelona
- Flyg till Barcelona


Hotell i Barcelona
Billigt i Berlin

Berlin är en av Europas billigaste weekendstäder. Hit går det lågprisflyg och det finns framför allt en uppsjö av billiga och bra boenden. Berlin är ett shoppingmecka med massor av vintageaffärer och roliga marknader. Här finns också massor av trevliga restaranger, och det är väldigt prisvärt att äta ute. Berlin är också en smältdegel av populärkultur och det dyker upp nya klubbar och ställen var och varannan dag.
- Hotell i Berlin
- Flyg till Berlin


Hotell i Berlin
Prisvärt i Palma

Mallorcas lilla huvudstad Palma blir ett allt hetare weekendresmål för oss nordbor. Här finns ett stort utbud av exklusiv shopping, heta nattklubbar och bra restauranger. Det går lågprisflyg hit, du bor väldigt prisvärt, och har samtidigt nära till fina stränder och svalkande dopp.
- Hotell i Palma
- Flyg till Palma


Hotell i Palma
Billigt i Prag

Prag med sina 1,2 miljoner invånare är Tjeckiens största stad. Det är den stad i Centraleuropa som är populärast bland svenska turister. Anledningen till detta är troligtvis den goda ölen och den prisvärda shoppingen. Prag är dessutom en väldigt romantisk stad med många intressanta historiska platser att besöka. Missa inte att besöka något av de trevliga ölbryggerierna.
- Hotell i Prag
- Flyg till Prag


Hotell i Prag


Låga priser i Budapest

Budapest är en av Europas absolut vackraste städer och ett perfekt resmål för dig som vill koppla av med fantastiska spa, uppleva den ungerska maten och festa loss. Den ungerska huvudstaden har blivit mer och mer populär genom åren och är idag ett av svenskarnas favoritresmål. Detta beror mycket på stadens gästvänlighet, goda stämning och låga priser.
- Hotell i Budapest
- Flyg till Budapest


Hotell i Budapest