Min charterfavorit – Skiathos

Hannupai
Medlem sedan 2010, besökt 14 länder

Foto: hannupai, medlem sedan 2010
Foto: hannupai, medlem sedan 2010
”Welcome to Skiathos where you will have the greatest summer of your life”, var det första min nya arbetsgivare sa till mig när jag anlände till Skiathos. Att det skulle ta månader för mig att inse genuiniteten i uttalandet hade jag ingen aning om vid den tidpunkten. Reseguidens medlem Hanna, alias Hannupai, guidar här till sitt Skiathos.
Publicerad 5 november 2012

Att vandra runt i den pittoreska staden, sitta länge på en taverna och njuta av mustiga oliver, krämig feta, en iskall Mythos och ljudet från en Bouzoukispelande musiker tillsammans med gamla greker är en av väldigt många enastående upplevelser som den gästvänliga ön erbjuder sina besökare.

Unika Upplevelser

Lalaria är kanske Skiathos vackraste plats belägen på norra sidan av ön och består av en lång stenstrand omringad av höga klipphällar intill havet vars vatten skiftar i smaragdgrönt.
 För att ta sig till hit måste man åka båt. Organiserade turer från hamnen avgår i princip varje morgon under säsong. Arkos är en obebodd ö som ligger mittemot Skiathos. Mitt tips är att hålla ögonen öppna under högsäsong efter fester här. Lokalbefolkningen arrangerar några gånger om året sena strandfester där det i skenet av månen dansas i sanden.

Stränder

Koukounaries sägs vara en av Medelhavet vackraste stränder med glittrande sand och kristallklart vatten. Åk och bedöm själv. Om du ser muskulösa servitörer klädda i gröna badshorts springa runt på stranden med brickor och walkie-talkies har du hamnat på Banana Beach. Stranden är långgrund och upptas av unga människor som spelar strandtennis och simmar i det klara vattnet. Under eftermiddagarna förflyttar sig turisterna från sina solstolar upp till barernas dansgolv för att skaka rumpa och dricka Mojito tills det är dags för att ta bussen tillbaka till staden och fortsätta festen på någon av öns klubbar.

Äta

Undvik turistfällorna på huvudgatan Papadiamanti. Här betalar man överpriser för medioker mat Hemligheten ligger faktiskt i att undvika restaurangerna som turisterna tipsar om - fråga grekerna istället.

Gå ut


Under högsäsongen är det en härlig nattpuls i Skiathos stad. I gamla hamnen är barerna dock ofta fullsatta och drinkarna dyra, så ett tips är att söka sig till mer förmånliga ställen i stadens mysiga gränder.
 BBC är öns största klubb. Här spelas kommersiell musik ur högtalarna, och skandinaverna upptar stora delar av dansgolvet. Stannar man sent, det vill säga till klockan 4 på morgonen spelas grekisk musik. Servetter kastas dessutom ut från baren och alla klappar händerna i takt.

Så tar du dig hit

Det går direktcharter med Ving, Airtours och Apollo hit, flygtid cirka 3,5 timme.

I ett grekiskt paradis levde jag en sommar, och detta är mina tips.

Här hittar du din charterresa till Skiathos.


Charter till Skiathos