Publicerad 12 mars 2012

På Milos finns över 70 härliga stränder, samtliga med en fantastisk turkosblå färg. Många av dem är helt folktomma och här kan man verkligen finna sin egen lilla favoritstrand. Naturen på Milos är fantastiskt vacker, det är mysigt att strosa runt i de små sömniga byarna där det nästan känns som om tiden stått stilla och befolkningen här är de mest gästvänliga du kan tänka dig på ett resmål i Medelhavet.

Adamas

Den stora hamnstaden på Milos. Det är hit du först kommer om du anländer till ön med båt. Här finns ett mysigt litet centrum med ett lagom utbud av restauranger och butiker. Atmosfären blir aldrig stökig eller bullrig. Det är bara vackert och charmigt att promenera omkring i de lugna gränderna bortom hamnen.

Sarakiniko

Fantastiska klippformationer vid havet som man bara måste besöka. Det känns som om man kommit till en annan planet., nästan som att gå omkring i ett månlandskap. Mitt emellan klipporna finns en liten sandstrand om man vill ta sig ett dopp, men det är inte den man åker hit för!

Pollonia

En mysig liten fiskeby som nu har växt till att bli den näst största turistorten på Milos. Dock finns den genuina känslan kvar, och det finns gott om plats på den lilla stranden mitt i byn . Här finns också en handfull restauranger nere vid hamnen som serverar riktigt god grekisk mat.

Hyr bil

Att hyra bil är väldigt billigt och det perfekta sättet att ta sig runt ön på egen hand. Vägarna är i regel ganska bra, och Milos är alldeles för vackert för att inte utforskas från kust till kust. De turister som endast stannar i hamnstaden Adamas går således miste om mycket.

Sightseeing med båt

Åk på en båttur runt kusten. Då får du möjlighet att besöka många av de stränder som inte går att nå till fots. Man får också en ordentlig överblick över ön och kan se hur vacker den är. Många av dessa båtturer inkluderar också ett stopp på lilla grannön Kimolos, där man kan passa på att äta lunch på en mysig taverna nere i hamnen. Samtliga båtar avgår från hamnstaden Adamas.

Boende

Eftersom Milos inte är exploaterat av massturism är det inte heller nödvändigt att förboka sitt boende. Det är sällan fullbokat. När du anländer till hamnen i Adamas möts du av ett flertal hotell och pensionats-ägare som erbjuder dig bra pris på övernattningsmöjligheter.

Så tar du dig hit

Flyg eller båt från Aten, alternativt båt från Santorini. Numera anordnar även svenska resebolaget Apollo paketresor hit.


Charter till Milos