Publicerad 21 februari 2009

Marika är 38 år och bor i Åmål med sin man.
– Här har jag bott sedan jag föddes. Gjorde en kort avstickare på ett år till Arvika men sen blev det Åmål igen, berättar hon.

Tillsammans driver hon två företag tillsammans med sin man, KM Lack AB samt Reseskafferiet.se.
– Som småföretagare gör man det mesta själv, allt från städning till bokföring, så jag skulle vilja kalla mitt yrke för “allt i-allo”, säger Marika.

– Jag har fastnat för Thailand

Marika brinner för resandet och i synnerhet Thailand som är hennes absoluta favoritresmål.
– Jag har helt och hållet fastnat för Thailand. Förr kunde jag inte tänka mig att åka till samma ställe, eller ens land, två gånger men de senaste resorna, då vi från början tittat på andra världsdelar, slutar alltid med att vi bokar – ja just det, Thailand! Detta underbara land har ju allt! Vackra vyer, sköna stränder, behagligt klimat, leende vänlig befolkning, schyssta priser och toppenboende, skriver Marika på sin sida på Reseguiden.

– Vi har äntligen också köpt lägenhet i Ban Phe så nu vet vi vart vi ska åka de närmsta åren! Fast, vi kommer att hyra ut den också så vi är inte “tvingade” att åka dit varje år, fortsätter hon.

Har fått många trevliga vänner

Hon har varit medlem på Reseguiden sedan maj 2005. Sedan dess har hon hunnit med att skriva 78 blogginlägg, dela med sig av 13 resalbum och 433 bilder. Det mesta handlar om Thailand.
– Jag har fått otroligt många trevliga vänner genom Reseguiden som jag håller kontakten med och utbyter både trevligheter och tips med. Jag gillar diskussionsforumet som är suveränt bra och som jag har stor nytta av!

Bästa resminne: bröllopet i Thailand

Bästa resminnet är från bröllopet i Thailand i Phuket 2001.
– Ett bröllop som vi arrangerat själva genom mailkontakt med ett hotell då inga researrangörer kunde erbjuda bröllop i Thailand vid denna tid. Vi var lite nervösa över hur det skulle bli, men väl på plats blev det bättre än förväntat, berättar Marika.

Nästa resa går inte helt oväntat till Thailand. Då blir det en rundresa med stopp som Korat, Koh Chang, Koh Khood, lägenheten i Ban Phe, Koh Samed och Bangkok.

Drömmen är Söderhavet

Mellan Thailandsresorna finns det även lite tid att drömma om Söderhavet.
– Drömresmålet får bli någon ö i Söderhavet, vilken som helst duger! Det har jag drömt om sedan jag som barn läste “Pippi i Söderhavet”, säger Marika.

Vill du ge din röst till Marika? Gå till tävlingssidan här.

Besöka Marikas sida på Reseguiden