Maldiverna – en tropisk pärla

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Tusentals turkosa laguner i den Indiska Oceanen – trivs du i vatten är Maldiverna resmålet för dig!
Publicerad 29 september 2008

“No news, no shoes” är ett vanligt motto på Maldiverna. Här följer livet solens gång och klockor är ointressanta och meningslösa. En resa till Maldiverna innebär lugn och avkoppling och ett tillfälle att följa kroppens signaler.

Ögruppen Maldiverna består av 1192 öar. De flesta öarna är helt täckta av tropisk vegetation, och det är endast 200 av alla öarna som är bebodda. På cirka 90 av öarna finns det hotell. Maldiverna är ett helårsresemål och här hittar du härligt tropisk klimat med en genomsnittstemperatur på runt 28 grader året om. Högsäsongen är mellan november och april då luftfuktigheten inte är så hög och det är mycket sol och litet regn.

Reseguidens medlem Ingridhell berättar om sina resor till Maldiverna


Ingrid besökte Kuramathi på Maldiverna i januari 2003. Hon blev så förälskad i det tropiska öriket att det bar av till Meeru redan året efter.
– Maldiverna är obeskrivligt! Det finns inget liknande nånstans, berättar hon.

På Kuramarthi bodde Ingrid och hennes man i en vattenbungalow. Huset stod på pålar med en trappa ner til vattnet.
– På Meeru fanns det även särskilda Honeymoonbungalows och då ingick en båt eftersom huset stod en bra bit ut i vattnet. Inga objudna kunde störa, säger Ingrid.

Obeskrivligt vackert

– Jag var rädd att jag skulle bli uttråkad så jag hade med mig 15 böcker första gången. Men jag läste inte en rad! Det gick inte att koncentrera sej. Ögonen vändes hela tiden mot allt det vackra. Titta där simmar en minihaj! Kolla färgen på den fisken! Det är bara så obeskrivligt vackert. Vägarna är av mjuk sand och det finns inte ett skräp. Man ställer ifrån sig skorna och går barfota hela tiden. På Meeru var golvet i restaurangen av sand, säger hon.

Det fanns möjlighet att åka på båtutflykter till närliggande öar. Första året fick både Ingrid och hennes man sig en obehaglig upplevelse då det blev riktigt blåsigt väder ute på havet. Efter det blev det inga fler utflykter.

En alldels egen Robinsonö

– Men under vistelsen det andra året kunde vi inte låta bli att åka på en Robinsonö som inte låg så långt bort. Vi blev skjutsade till en otroligt liten ö och lämnades där med stolar, parasoll, mat och dryck och även en förstahjälpenväska. Korallerna kan vara vassa och de finns överallt. Det var nog den mest fantastiska upplevelse vi har varit med om. En otroligt häftig känsla att vara ensamma på den lilla pluttön, berättar Ingrid

– Jag känner en stor tacksamhet att jag har haft möjlighet att få uppleva detta paradis. Att gå barfota i 14 dagar var underbart, avslutar hon.Ingrids tips till dig som är nyfiken på Maldiverna


– Försök att få en fönsterplats i planet. Det är obeskrivligt att flyga över Maldiverna! Mängder av små pluttöar och grönturkost vattnen runt om är en fröjd att se.

– Ta reda på vilken sida av ön din bungalow ligger på. På Meeru bodde vi på östra sidan så vi bytte till västra efter några dagar då det blåste så mycket att vi inte kunde bada där.

– En sak som kan vara bra att veta är att man inte använder pengar där. Eftersom man för det mesta går i badkläder och är utan fickor så skriver man upp allt man köper på sitt rumsnummer och betalar med kort sista dagen. Väldigt bekvämt…


Kika förbi medlemmarnas favoritbilder från Maldiverna.


Sponsrade erbjudanden:

{{rg_offer_plus_summary country_id_dest=“204” always=“1” compact=“1”}}Hitta mer info:
Maldiverna

Sök bland paketresor:
Maldiverna
Maldiverna + dykning
Maldiverna + budget
Maldiverna + bröllopsresa

Kika på erbjudanden och reseförslag:
MaldivernaFlyg till Maldiverna

Sistaminuten till Maldiverna

Om Maldiverna Asien

Att bo i en bungalow ute på vattnet är rena drömmen för de flesta och här i Maldiverna finns de här stugorna på nästan varenda ö.

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar. Om du är väldigt intresserad av dykning är det slöseri med tid att bo på hotell, det går att bo på många av dykbåtarna.

På Maldiverna finns inte bara en, utan två (!) restauranger som ligger under havsytan. Den ena, Ithaa på ön Rangalifinolhu, ligger fem meter under ytan och har bara plats för 14 gäster. Den andra, Subsix, ligger på den privata ön Niyama, och är en lite större gourmetrestaurang som ligger sex meter under ytan.

Västra sidan av Reethi Beach
1 / 9
Strand på Maldivene
2 / 9
Öde strand på Maldiverna
3 / 9
Det här är jag...
4 / 9
Här var vi på en promenad runt ön.
5 / 9
Det är obeskrivligt!
6 / 9