Här bor du bäst på hotell i Göteborg

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: goteborg.com/beatricetörnros
Göteborg är en populär weekendstad och utbudet passar de flesta. Shopping, nöjen, uteliv, närheten till havet och många evenemang och konserter är några saker som lockar.
Publicerad 29 april 2020

I centrala Göteborg nås det mesta inom gångavstånd vilket gör staden till ett optimalt weekendresmål. Liseberg, shopping, Avenyn, restauranger, arenor, mysiga parker och promenadstråk finns tillsammans inom bekvämt gångavstånd. Men det är ändå klokt att välja ett hotell som ligger nära det man prioriterar att göra i Göteborg.

Hotell vid Liseberg

Liseberg ligger centralt i Göteborg och går att nå enkelt från de flesta hotell i citykärnan, antingen till fots eller via spårvagn. Vill du bo på hotell precis vid Liseberg finns det gott om hotell runt omkring nöjesparken också. 4-stjärniga Hotel Gothia Towers ligger mittemot huvudentrén och närmre än såhär kommer du inte. Hotel Liseberg Heden ligger också på bekvämt gångavstånd från parken, likaså Quality Hotel Panorama och för ett lite billigare alternativ Best Western Plus Hotel Mektagonen.
Hotell nära Liseberg

Hotell nära centralstationen

Runt omkring Centralstationen och Drottningtorget finns flera hotell. Clarion Hotel Post ligger mitt på Drottningtorget. Här kan du njuta av populär after work, restauranger, barer, spa och fräscha rum. De flesta hotellen som ligger runt Centralstationen är 4-stjärniga och håller en hög standard. På First Hotel G bor du i själva Centrumhuset och har bra läge för Göteborgs utbud.
Hotell nära Centralstationen

Hotell nära havet i Göteborg

Göteborg ligger vid havet, och därav finns det flera hotell som också ligger precis vid vattnet. Vill du bo centralt men ändå vid havet är Hotel Waterfront i stadsdelen Majorna ett bra alternativ. Här har du en magisk utsikt över hamninloppet samtidigt som spårvagnar tar dig in till city på cirka 10 minuter. På Lindholmen ligger Radisson Blu Riverside Hotel med underbar utsikt över älven. Vill du ha den riktiga skärgården, ta skärgårdsbåten ut till Styrsö och mysiga Pensionat Styrsö Skäret.
Hotell i Majorna
Hotell på Lindholmen
Hotell i Göteborgs skärgård

Spahotell i Göteborg

Göteborg har flera spahotell, både mindre inne i stan, och större strax utanför. Varför inte kombinera en weekend i Göteborg med spa? De två största spahotellen är Sankt Jörgen Park Resort och Best Western Arken Hotel & Art Garden Spa, båda två cirka 10 minuters bilfärd utanför centrala Göteborg. Vill du lyxa till det inne i stan är Upper House rätt ställe att besöka.
Spahotell i Göteborg

Budgethotell i Göteborg

Vill du ha mer pengar över till annat än boende på din weekend i Göteborg finns det både vandrarhem och budgethotell till bra priser i och runt Göteborg. Välj ett som ligger åt rätt håll för det ni vill göra i Göteborg.
Alla hotell i Göteborg

Weekend i Göteborg


Sköna erbjudanden i Göteborg