Halloween på Liseberg

Stineb
Medlem sedan 2015, besökt 18 länder

Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
Dagen innan årets Halloween på Liseberg drog igång fick vi möjligheten att komma in och se parken pyntat från topp till tå inför Halloween. Och självklart även testa årets skräckhus....Halloween på Liseberg 2017 är längre, större och ännu läskigare!
Publicerad 16 oktober 2017

Halloween på Liseberg har precis dragit i gång för tredje året i rad. Och med det så kan vi konstatera att just nu är Liseberg det läskigaste stället i Norden. Men det är kanske också vackraste stället, hela Liseberg är fyllt med höstdekorationer och pumpor i alla former. Ett besök här är ett måste för alla som gillar Liseberg, Halloween, att bli skrämd eller bara vill ha en ryslig dag i Göteborg.

Fakta om årets Halloween på Liseberg

- Öppet 13-15 oktober, 20-22 oktober och 27 oktober till 5 november
- Det är ingen åldersgräns för att komma in i parken (barn under 110 cm går in gratis)
- Alla tre skräckhus har åldergräns 11 år
- Alla skräckområden (se kartan i bildsnurra längst upp) har rekommenderat åldersgräns 11 år
- I skräckattraktionen Haunted Mansion och skräckområdet Mardrömmen är det åldersgräns 9 år (5 år med vuxen) innan klockan 17, efter det är det 11 år som gäller
- Skräckhusen öppnar 1 timme efter parken öppnat
- 35 attraktioner är öppna, dvs alla utom AtmosFear, Kållerado och Skepp o´skoj.
- Det är helt tryggt att ta med små barn till Halloween på Liseberg, i Kaninlandet och Lisebergs trädgårdar är bara snälla bus som väntar

Skräckhusen

Vinden – din tur att lida
På vinden ovanför Hamnkrogen har tiden stått stilla sen ett gäng föräldralösa barn stängdes inne för många, många år sedan. Under Halloween står vindsdörren på glänt och nu är det din tur att lida.
Vårt betyg: Otroligt skrämmande, en suggestiv känsla med mycket ljud och långa gångar där det är omöjligt att se vad som väntar före det är för sent. Missa inte!

Smitthärden Gasten – sjukare än någonsin
Spökhotellet gasten har många besökt förut, men inte som det är nu. Förvänta dig det värsta för här blir du både skrämd och illamående… Både gäster och personal är sjuka och kanske även du när du går härifrån.
Vårt betyg: Otroligt snyggt gjort, missa inte alla häftiga detaljer men akta dig för kräkande gäster och personal säger vi bara…

The Experiment – blir du utvald?
En galen forskare, människor som levande försöksdjur, hängande kroppar och en evig jakt på nytt blod. Stanna inte upp för då kanske är det du som blir forskarens nästa offer, och det vill du garantertat inte.
Vårt betyg: Detta är verkligen inget för den känsliga, men det är otroligt välgjord och skrämmande på så många olika sätt.

Haunted Mansion – en mardrömslik åktur
Sagoslottet som många känner igen från tidigare besök på Liseberg är sig inte likt. Det har flyttats och ligger nu längst in i skräckområdet Mardrömmen. Någon läskigt har tatt över det en gång så vacka slottet och nu väntar närkontakt med dina värsta mardrömmar.
Vårt betyg: Attraktionen hade inte öppnat när vi var där tyvärr.

Skräckområden

Mardrömmen
Här väntar zombies på sitt nästa måltid som är…dig! Skräckhuset Haunted Mansion ligger längst in på området och för att komma dit måste du passera alla dessa zombies…förvänta dig närkontakt med flera, eller spring snabbt.

Hamnkvarteret
Området på andra sidan av broarna som nu längre inte bara är ett bra ställe för god mat och dryck, nu väntar även spöken som planlöst vandrar runt och gör sitt bästa för att skrämma alla som vågar sig dit. Vill du till Gasten eller Vinden måste du passera här.

För de minsta barnen

I Kaninlandet är det rysligt mysigt och bara skojiga bus. Här kommer ingen barn bli skrämda, om man inte är rädd för kaniner i vanliga fall vill säga. Så om ni vill ha godisjakt, mjuka kramar och ansiktsmålning skall ni bege er hit. Lisebergs Trädgårdar har vindlande rutchkanor, snurriga karuseller och fågelskrämmor – perfekt när barnen vill leka lite ta en paus från allt bus i Kaninlandet. Vägen upp har blivit förhäxad, men bara på ett roligt sätt så missa inte det! I kvarteret Storgatan kommer det uppstå spontana festligheter. Och till slut, missa inte halmlabyrinten som antigen leder till mysiga Kaninlandet eller skräckområdet Mardrömmen – se till så att du väljer rätt väg!

Läs mer om Halloween på Liseberg på Lisebergs egna hemsidor. Där finns även all information du kan behöva gällande pris för att uppleva alla olika skräckhus och attraktioner.

Boka hotell i Göteborg här – garanterat skräckfritt!

Behöver du hyrbil kan du söka, jämföra och boka den här.


Erbjudanden i Göteborg

Göteborg Sverige, Europa

Historia
Shopping
Barnvänligt
Nattliv
Storstad
Weekend

Göteborg är den svenska västkusten pärla. Här har du nära till hav, samtidigt som du kan uppleva storstadspulsen. Som Sveriges näst största stad finns här mycket att göra.

Göteborg är känt för sina ordvitsar och här finns många goda restauranger och barer som har bejakat detta när de valt sitt namn. Besök Fiskekrogen för att njuta av vad havet har att erbjuda. Museer så som Röhsska museet och Göteborgs konstmuseum är värda ett besök, liksom nöjesfältet Liseberg för barnfamiljen – eller för de vuxna för den delen. Promenera gärna runt i stora Slottsskogen, där du både kan slå dig ned för en picknick eller hälsa på sälar. Nere vid Röda Sten kan du njuta av utsikten över hamninloppet, och passa på att besöka Röda Stens konsthall för att spana på samtidskonst.Göteborg är känt för sin musikscen, inte minst med Håkan Hellström i spetsen, men också för sitt uteliv. Här arrangeras ofta spelningar, till exempel stora sådana på Ullevi, men det finns också många mysiga pubar att besöka där du kan upptäcka framtida stjärnor. På Andra Långgatan trängs gemytliga pubar med alternativa klubbar – en gata helt i sitt eget slag. För en klubbkväll kan området runt Järntorget eller den långa paradgatan Avenyn vara att föredra. Låt Göteborgs gästvänliga stad ta hand om dig.

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32