Publicerad 12 mars 2012

Vi åkte till Toscana i april så det var ganska öde i Cecina di Mare och kallt i havet, men vi hade solsken så vi kunde njuta i för oss själva. Vi hyrde cyklar och cyklade längs stranden och stannade för att avnjuta god mat och gott vin vid någon ganska folktom restaurang. Alla de lokala restaurangerna var ganska folktomma förutom några få turister och den lokala befolkningen. Jag kan dock tänka mig att Cecina di Mare lever upp till sommaren då det blir ett trångt folkliv på gator och torg. Jag ser fram emot att resa tillbaka en dag.

5 tips i Toscana

1. Bolgheri

En gammal by cirka 6 mil från Pisa och ca 1,5 mil från Cecina di Mare. Det är en underbar by med ett vackert slott och en otrolig ingång till byn genom murporten. Dess trånga gator är fulla med vackra byggnader, mysiga restauaranger och små butiker. Härifrån har man också en vacker utsikt över dalen. Vi hyrde en bil och åkte runt, men du kan också cykla för en härlig upplevelse.

2. Casale Marittimo och Montescudaio

Ytterligare två mysiga byar i närområde till Cecina di Mare och cirka 6,5 mil från Pisa. Här finns underbara gränder, gator med mysiga restauranger och härliga små butiker. En härlig gammeldags Italiensk bykänsla infinner sig när man strosar omkring på gatorna och ser tvätten hänga på tork och gamla kraftiga damer sitter och pratar på en bänk.

3. Charkaffär

Gör ett besök i en charkaffär, det är fantastiskt att se alla goda korvar och prosciutto-skinka. Oftast får man ett trevligt bemötande och ett roligt samtal i affären, det är också gott då man får tillfälle till smakprover, i alla fall de charkbutikerna vi var inne i.

4. Gelateria

Glöm inte bort att göra ett besök i en gelateria. En Italiensk glassbar med gudomlig smak. Glassen är världskänd för sin goda, krämiga smak och finns i alla tänkbara smaker. Ett besök i en Gelataria är ett måste när man är i Italien.

5. Pisa

Om ni flyger till Pisa, så gör verkligen ett stopp där och knalla runt i staden. Pisa är en universitetsstad med ca 87 500 invånare. Pisa är mest känd för sitt lutande torn och staden är omgiven av stadsmurar. Även här finns trevliga restauranger, barer och butiker där man kan finna fina skinnhandväskor och plånböcker som jag är svag för.

Så tar du dig hit

Vi flög från Stockholm till Pisa och flygplatsen L'Aeroporto internazionale Galileo Galilei, och därifrån vidare med bil till Cecina di Mare och vårt hotell La Bucca Del Gatto.


Psst! Några länkar – här kan du läsa mer

Bolgheri
Montescudaio