Charter och paketresor i maj

Mirreli
Reseguiden, besökt 33 länder

Här guidar vi dig till de hetaste resmålen som reserarrangörerna reser till under maj månad, både nära och lite längre bort.
Publicerad 10 mars 2023

Om du vill upptäcka ett resmål då det inte är som mest intensivt är maj en perfekt månad att resa på. Vidare är priserna fördelaktiga till destinationerna runt medelhavet för att sedan stiga under sommarmånaderna. Om du gillar att vara aktiv och upptäcka natur och sevärdheter så vinner maj även i den bemärkelsen då det på många platser i södra Europa är varmt men inte hett.

Resmål med upp till 22 grader

Det finns gott om alternativ att välja på om du gillar svensk sommarvärme utomlands oavsett om du stannar i Europa eller vill resa till andra sidan jordklotet.

Malta

Ett litet land med allt från kristallklart vatten, grottor, fantastiska solnedgångar och enastående kulturella och historiska byggnader. Puls och ungdomarnas första val är St. Julian medans Mellieha bay är mer populärt bland barnfamiljerna. Huvudstaden Valetta är en perfekt destination för dig som älskar vackra, gamla städer. I maj är det 22 grader varmt och i vattnet är det 18 grader. Ett flertal paket och charterarrangörer erbjuder resor hit och reslängden varierar från 2 dagar upp till några veckor.
Alla charter- och paketresor till Malta i maj

Barcelona

Stad+strand=sant! I Barcelona får du en skön mix av en storstads utbud och sköna sandstränder. Här är det promenadskorna på som gäller om du vill se allt som staden har att erbjuda, från fantastisk shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger. Hit reser du med paketresor som består av reguljärflyg och hotell som köps ihop. Som konsument har du då skydd av paketreselagen. I maj månad ligger medeltemperaturen på 21 grader men kan variera en del. I havet är det runt 17 grader så om du vill bada gäller det att du inte är en badkruka. Vill du strosa runt och upptäcka Barcelonas utbud är maj en perfekt månad för det. Inte för varmt och inte mängder med turister.

Alla paketresor till Barcelona i maj

Los Angeles

Drömmarna kan gå i upplevelse om du väljer att åka till Los Angeles, en stad som är lika stor som Småland till ytan. För att få ut det mesta av semestern så är maj en bra månad att åka på då medeltemperaturen är runt 22 grader, dock kan en del svängningar förekomma. Badkrukor bör söka sig någon annanstans då temperaturen ligger på runt 16 grader. I Los Angeles kallas stadskärnan “Downtown” och du kan boka paketresor till flertal av stadens många stadsdelar som t ex Malibu, Hollywood, Beverly Hills, Venice och Santa Monica.
Paketresor finns även till Anaheim som ligger söder om Los Angeles, här lockar Disneyland och denna park är ”originalet" som öppnade redan 1955. Här finns fler tema- och aktivitetsparker så det finns gott om alternativ för spännande upplevelser.

Alla paketresor till Los Angeles i maj

Mallorca

Mallorca är verkligen en ö som har något för alla, från pittoreska fiskebyar till exklusiva områden och självklart den stora “lilla” huvudstaden på ön, Palma de Mallorca. Populäraste badresmålen är Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas och Cala d'Or. I maj månad kan du som älskar naturen bege dig ut och utforska berg, dalar, naturparker, grottor och vandringsleder av olika svårighetsgrader. Gillar du att bada i svalare vatten då är maj månad rätt då det är runt 17 grader i havet.

Alla charter- och paketresor till Mallorca i maj

Varmare – 22 till 28 grader

Du behöver faktiskt inte åka mycket längre söderut än Medelhavet för att finna destinationer som normalt kommer upp riktigt varma temperaturer redan under maj.

Rhodos

Redan i maj finns det rnt 13 resmål att välja mellan på denna älskade ö som dessutom råkar ha det högsta antalet soltimmar av alla greklands öar. Medeltemperaturen i maj ligger på 24 grader och i vattnet är det runt 20 grader. Sevärdheterna är många som historiska Lindos eller varför inte utmana dig själv genom att gå 298 trappsteg upp till Tsambikaklostret. Väl uppe på toppen bjuds du på en fantastisk utsikt över Tsambikadalen. Givetvis finns det många vackra stränder runt ön att utforska.

Alla charter- och paketresor till Rhodos i maj

Turkiet

Här har hotellen specialicerat sig på alla kategorier av besökare, från barnfamiljer som vill ha många aktiviteter på plats till lyxiga hotell som vänder sig till vuxna. Många gånger ingår all inclusive och det turkiska köket är minst sagt varierande och gott. Prisnivån både på resor hit samt på plats är fördelaktig och det finns mycket att se och uppleva oavsett när du åker.

Alla charter- och paketresor till Turkiet i maj

Hett i maj – minst 28 grader

Om du vill ha det ritkigt varmt och skönt i maj, som en försmak till sommaren är det till dem här resmålen du ska åka. Många resmål kräver en lite längre flygresa eller så väljer du Cypern som är först med den riktiga värmen av resmålen på lite närmare håll.

Florida

Florida är ett av USA:s mest populära resmål och det är inte så svårt att förstå. Här skiner solen för det mesta, det finns kilometerlånga stränder, palmer, shopping, över 800 golfbanor och ett rikt nöjesliv. Populära orter är Miami, Fort Lauderdale, Orlando och Key West. I maj ligger medeltemperaturen på 30 grader och i vattnet 27 härliga grader.

Alla paketresor till Florida i maj

Bali

Bali är en indonesisk drömdestination ur flera aspekter för här bjuds det inte bara på en exotisk miljö och fantastiska stränder, det är faktiskt relativt billigt här jämfört med många andra exotiska platser i världen. I Kuta trängs surfarna med backpackers, Ubud passar den som gillar konst, Nusa Dua har vackra stränder och i Lovina kan du se delfiner. Stränderna är av sand och lava I maj ligger medeltemperaturen på sköna 31 grader och i vattnet 28. Du kan alltså packa lätt och njuta av en rejäl sommarvärme redan i maj!

Alla flygresor till Bali

Cypern

Cypern är den ö i Europa dit värmen når först. Här är det högsommarvärme redan i maj. Dagstemperaturen ligger på 28 grader och havet är 21 grader varmt. Skillnaden mot mitt i sommaren är att nattemperaturen är lägre, räkna med en temperatur på cirka 15 grader så ta med en tröja. Populära orter som erbjuds är Larnaca, Ayia Napa, Limassol. För barnfamiljen är Fig Tree Bay en familjevänlig badort med bra sandstränder någon mil öster om det mer livliga Ayia Napa på östra Cypern.

Alla charter- och paketresor till Cypern i maj

Se resor till alla resmål på Reseguiden

Alla charter- och paketresor i maj
Sista minuten-resor


Charter till solenSista minuten-resor