Publicerad 15 december 2022

Behagligt i mars – upp till 22 grader

Passar dig som är ute efter behagliga temperaturer och kortare flygtid.

Spanien

Behaglig värme året om erbjuder Costa Blanca, Costa del Sol, Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura. Varmast av de alla är Gran Canaria som i mars har en medeltemperatur på 22 grader men de andra öarna är inte långt ifrån. Havet håller en temperatur på ungefär 18 grader, så tips är att se till att hotellets pool är uppvärmd så att du för ut så mycket som möjiigt av semestern. På fastlandet regnar det lite mer under mars månad, runt 23 mm i Alicante och närmare det dubbla i och runt Malaga. Fastlandet i mars passar dig som vill uppleva mer än bara sol och bad och priserna brukar vara riktigt attraktiva då säsongen kickar igång på riktigt under påsk.

Charter till Kanarieöarna i mars
Charter till Costa Blanca i mars
Charter till Costa del Sol i mars

Madeira

Madeira är ett klassiskt resmål för upplevelseinriktade, naturintresserade resenärer. Ön i Atlanten har ett subtropiskt, milt klimat lämpligt som resmål hela året. I mars är medeltemperaturen 19 grader, alltså ett väder som passar för utflykter, golf och vandring. Levadavandring är mycket populärt vilket innebär att man går längst konstgjorda kanaler som byggts för att leda vatten från områden mitt på ön där det regnar som mest till jorrdbruksområden som finns på hela ön. Dessa kanaler sträcker sig många kilometer på ön och går tom genom berg, ett arbete gjort av slavar under 1400-talet. Stigarna är av varierande svårighetsgrad så här finns något för alla. Naturen på ön är ofta dramatisk och här finns många skatter i form av fauna och flora som är sällsynta. Vattentemperaturen ligger på någon grad under lufttemperaturen och på natten är det omkring 14 grader varmt. Populära resmål är Funchal, Caniço do Baixo och Prazeres. Funchal erbjuder många högklassiga hotell och restauranger och havet nås med fördel från klipporna eller njut av livet från en strand med småsten.
Charter till Madeira i mars

Varmare i mars – 22-28 grader

Lite längre bort för mer sol och varmare hav…

Egypten

Bra flygtider, inte så stor tidsskillnad och snorkling i världsklass! Barnen kommer garanterat att älska både dig och det faktum att de flesta hotellen erbjuder all inclusive, dvs att det mesta ingår. Här finner du hotell med bra standard och mycket att uppleva i havet, givetvis är det heller ingen brist på vattenland så bad kan det bli i överflöd och i alla former. Under mars är medeltemperaturen på Hurghadakusten och Marsa Alamkusten 24 grader i luften och 22 grader i vattnet. På natten sjunker temperaturen ner till 12 grader så en varmare tröja är inte fel att få med sig i bagaget. Egypten har bara ett fåtal molniga dagar och det regnar nästan aldrig.
Charter till Egypten i mars

Kap Verde

Att resa hit tar ca. två timmar mer än om du väljer att Kanarieöarna och hit började charterarrangörerna flyga 2006. Sandstränderna är i världsklass och havet har en behaglig temperatur på runt 22 grader. Populärast är Sal och Boavista under vinterhalvåret. Santa Maria är den största orten på Sal och här finns det gott om saker att se att göra. Knutpunkten i staden är den långa piren, missa inte att betrakta när fiskarna kommer in på morgonen med dagens fångst. Vid den östra sidan om piren finner du även de bästa platserna för snorkling. Mars har en medeltemperatur på 25 grader i luften och 22 grader i vattnet. På natten är det ungefär 18 grader varmt. Här regnar det i princip aldrig.
Charter till Kap Verde i mars

Marocko

Att inte ha en åsikt om Marocko är nästan omöjligt men bäst är ju att resa hit och bilda sig sin egen uppfattning. Flera arrangörer har paketresor hit, främts till Marrakech som ligger ca. 2 1/2 timmes körväg från havet. Vill du upptäcka en smältdeg mellan öst och väst, gammalt och nytt så är detta destinationen att förföras av. Givetvis erbjuder hotellen här pool så man kan njuta av bad mellan alla nya intryck som denna stad bjuder på. Agadir däremot ligger precis vid Atlanten och kan stoltsera med över 300 soltimmar om året. Agadir skiljer sig mycket från andra muslimska städer i norra Afrika. Gatorna påminner mer om boulevarder än små gränder, och man tillåter både barer, restauranger och kasinon. Det mesta i Agadir kretsar kring den 10 kilometer långa sandstranden. I dess norra ända finns en ny marina med butiker, restauranger och segelbåtar att hyra. Medeltemperaturen under mars ligger på 23 grader under dagen, 11 grader på natten, och cirka 16 grader i vattnet. Det underbara klimatet har landet golfströmmen att tacka för.
Charter till Marocko i mars

Hett i mars – minst 28 grader

För dig som söker en charter till mer exotiska breddgrader.

Mauritius

Mauritius utanför Afrikas är ett drömresmål med en lite orättvis lyxstämpel. Visst är ön full med storslagna hotell, men du kan också bo på små personliga pensionat och småhotell och njuta av lokal mat. Vill du ha en aktiv semester och inte bara sila strand mellan tårna så erbjuds fantastiskt djuphavsfiske från en båt eller varför inte snorkling eller vindsurfing. Casela Nature & Leisure Park är också värt ett besök, här kan du se över 100 fågelarter i alla möjliga färger, liksom många andra spännande djur. I mars behöver ingen oroa sig över vädret, temperaturen ligger på cirka 29 grader på land och 27 grader i havet.
Charter till Mauritius i mars

Thailand

Ett land som är älskat av många och många väljer att åka hit varje vinter. Enbart kring Phuket finns runt 10 olika orter att välja på och älskar du att snorkla så har Karon Beach finns några av de bästa möjligheterna till snorkling och dykning, bland annat finns det ett korallrev. Patong Beach är förmodligen en av världens mest berömda partystäder medans Kata Beach, Bangtao Beach och Kamala Beach är älskade av barnfamiljerna. Andra populära orter i Thailand är Khao Lak, Krabi och Koh Yao Noi. Resorna går under vintern och mars är säsongens sista månad, med väldigt lite regn och en medeltemperatur på 33 grader. På kvällen sjunker graderna ner till 24. Vattnet är 28 grader varmt och behagligt att bada i.
Charter till Thailand i mars

Mexiko

När du reser på chartersemester hit kommer du till Riviera Maya, ett område längs den karibiska kusten. De populäraste badorterna är Playa del Carmen, Cancun och Tulum. Du landar på den internationella flygplatsen i Cancun och därifrån är det allt från 20 minuter till två timmar att köra till hotellet, beroende på var du valt att bo. Mexiko lockar med kritvita stränder, spektakulär snorkling, mystiska grottor, god mexikansk mat och en snitttemperatur under mars på 31 grader under dagarna och 20 grader på nätterna. Vattentemperaturen ligger på 25 sköna grader.
Charter till Mexiko i mars

Förenade Arabemiraten

Dubai har blivit ett riktigt populärt resmål, speciellt under vinterhalvåret. Det tar bara sex timmar att flyga hit, tidsomställningen är futtiga tre timmar och här finns bokstavligen allt och lite till som man kan tänka sig göra på sin semester. Du kan shoppa i gigantiska varuhus, åka skidor inomhus, sola och bada på långa sandstränder, äta god mat och bo på hotell som generellt håller en mycket hög standard. Många väljer att bo vid Dubai Marina, som har ett långt promenadstråk,kantad av restauranger och affärer. På kvällen tävlar de glittrande skyskraporna om din uppmärksamhet. Ps. Bästa upplevelsen är att se marinan uppifrån någon av dessa skyskrapor. Destinationer som Dubai och Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten har alla ett lockande tropiskt ökenklimat och en medeltemperatur på mellan 28 och 30 grader, medan vattentemperaturen i mars är mellan 21 och 25 grader. Vinter och tidig vår är en mer bekväm tid att resa än senare på sommaren, när temperaturen ofta stiger över 40 grader.
Charter till Förenade Arabemiraten i mars

Utöver de här resmålen som vi nämnt är det även varmt och skönt i:
Karibien och tropiska resmål som Vietnam, Maldiverna och Bali.

Hitta din charterresa här på Reseguiden
Se alla sista minuten