Äventyr i Tarifa

Elinordin
Medlem sedan 2012, besökt 24 länder

Foto: elinordin, medlem sedan 2012
Tarifa är en ort som passar alla åldrar och sinnesstämningar, med milslånga stränder och äventyr och aktiviteter i vacker natur. Reseguidens medlem Elin, alias "Elinnordin", förälskade sig i platsen från första stund och stannade kvar för att arbeta där.
Publicerad 12 mars 2012

Tarifa är beläget på Spanien allra sydligaste spets och är vackert så det gör ont i magen. Den milslånga stranden når så långt ögat kan nå, trots sin popularitet under högsäsongen finns här gott om plats för alla som vill njuta i solen. Oavsett tid på dygnet är stranden aldrig en besvikelse med de fagraste soluppgångar och nedgångar du kan önska. Känner man för en romantisk nattutflykt är det så gott som alltid stjärnklart. Blickar du ut över sundet skymtar Marocko imponerande berg, lockande nära. Vänder man helt om är även Andalusien egna enastående berg en fröjd för ögat. Här kan semesterns alla tänkbara behov och intressen tillfredställas.

5 måsten i Tarifa


Ridning

Oavsett om du är erfaren ryttare eller nybörjare så finns möjligheten till ridturer längs stranden och i bergen i det intilliggande naturreservatet. Jag arbetar på Aventura Equestre, ett stall beläget på stranden några kilometer väster om Tarifa. Turerna går att boka per timme likväl som paketupplevelser på en vecka. Stallet fungerar även som ett rehabiliteringscenter för hästar som farit illa, skulle du fatta tycke för någon särskild så är alla hästar till salu.

Kitesurfing

För den aktive är Tarifa paradiset för vattensport. De perfekta vindarna gör detta till en utav Europa främsta platser för kitesurfing och vindsurfning. Utbudet av surfskolor är stort, så det är bara att välja och vraka för att hitta den bästa dealen. Det finns även möjligheter att hyra kanot.

Afrika

Längtar du efter något ännu mer exotiskt? Den inbjudande synen av Afrika berg är farligt nära för den som suktar efter fjärran länder. Färjor går över till Tangier i Marocko dagligen och tar bara drygt en halvtimme. Så har du en lite längre semester, spendera några dagar i Tangier och upplev ett ordentligt kulturombyte . Ta chansen att upptäcka en helt ny kontinent!

Uteliv

Så fort säsongen startar blommar även utelivet igång. Vill man ha ett utsökt restaurangbesök är Vaca Loca ett hett tips, rekommenderas dock inte om man planerar att dansa senare under kvällen då portionernas proportioner garanterar den mest glupske att rulla ut därifrån. För den partysugne är möjligheterna många; La Tribu, Arde, Bar Blanco och Point är alla säkra kort för en kul afton. La Cueva med sitt utbud av hamburgare och öl är bästa valet för lite mer avslappnad kväll medan Medina är stället för flamenco. Stadens bästa mojitos finner du hos Taco Way.

Fågelskådning

För naturälskaren finns alla möjligheter för undersköna upplevelser, till fots eller med mountainbike. Den oförstörda naturen är en uppfriskande syn, då Spanien i övrigt tyngs av mer och mer nedskräpning. Fågelskådare från vida omkring lockas hit då Tarifas läge gör detta till ett givet stopp för alla flyttfåglar som korsar Gibraltarsundet varje höst och vår.

Så tar du dig hit

Närmsta flygplats är Jerez de la Frontera. Du kan också flyga via Málaga. Härifrån tar du dig enklast vidare med hyrbil.

Flyg till Málaga

Flyg till Jerez de la Frontera.