5 måsten i Vietnam

Rikarda
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: hakanmag, medlem sedan 2006
Foto: zebvonzauna, medlem sedan 2006
Bland svenska resenärer är Thailand resmålet nummer ett i Asien. Men allt fler vänder blicken mot Vietnam. Där väntar kritvita stränder, låga priser och en spännande historia. Här ger vi dig fem måsten i Thailands oexploaterade granne.
Publicerad 18 oktober 2009

Har du redan upplevt Thailand och vill se något nytt i Asien? Då är Vietnam kanske något för dig. Landet är perfekt för dig som vill kombinera bad med kultur och historia. Och massturismen är i sin linda.
Här ger vi dig fem måsten i Thailands oexploaterade granne.

Strand och stad på samma gång i Nha Trang

Nha Trang är landets största turistort och brukar kallas Vietnams riviera. Här finns både shopping, bra restaurangutbud och spännande utflykter. Stranden ligger mitt i stan, men många tar en utflyktsbåt till någon av de vackra öarna i bukten utanför.
Hit kan du åka på charter med bland andra Ving och Apollo.

Phu Quoc – paradisön

En annan populär destination för de som mest är sugna på sol och bad är ön Phu Quoc, nära den kambodjanska gränsen. Största samhälle på ön är Duong Dong och här ligger de flesta charterhotellen. För dig som hellre bokar själv är Sea Star Resort ett populärt boende. Bor du i Duong Dong är den färgstarka nattmarknaden ett måste. Flera svenska charterbolag har Phu Quoc i sitt utbud.

Magiska öar i Halong Bay

Skärgården i Halong Bay i norra Vietnam innehåller 2000 branta öar som sticker rakt upp ur havet. Här kan du åka på dagsutflykter eller vara ute på veckolånga kryssningar. På öarna finns vackra stränder, grottor och flytande byar.

Hoi An – hett bland backpackers

Hoi An är en het destination för de som gärna rör sig bortom de upptrampade charterstigarna. Staden är en av Sydostasiens äldsta och är UNESCO-skyddad. Här är det lätt att kombinera kultur med stränder och utflykter. Bra bad finns på Cua Dai Beach och Cham Island, som ligger i bukten utanför staden. Hoi An har 300 skräddare och här kan du sy upp kläder riktigt billigt.
I närheten ligger Son My (My Lai), där en av Vietnamkrigets värsta massaker inträffade.

Historisk citypuls i Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh-staden hetter tidigare Saigon och ligger i södra delen av landet. Detta är en myllrande storstad med många spännande sevärdheter och bra shopping. Den historiskt intresserade besöker Hotell Continental, där Graham Greene skrev klassikern Den stillsamme amerikanen. Ett stenkast därifrån ligger Rex Hotel, där många av de utländska journalisterna höll till under kriget. Utanför staden ligger Chu Chi-tunnlarna, ett flera hundra kilometer långt tunnelsystem. Detta användes som gömställe i krigen mot fransmännen och amerikanerna. Denna underjordiska stad innehöll allt från sjukhus till vapenfabriker.

Charter till Vietnam


Flyg till Vietnam
Boende i Nha Trang från 3*Sista minuten till Vietnam