5 gömda pärlor söder om Barcelona

Louisewinberg
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Längs Costa Doradas guldkust finns det många okända små pärlor mellan de större badorterna. Här är 5 spanska gömställen där du kan hitta din egen oas långt borta från massturismen.
Publicerad 25 januari 2023

Costa Dorada ligger söder om Barcelona och sträcker sig från byn Cunit i norr till den pittoreska fiskebyn Les Cases d'Alcanar i söder. Längs den 20 mil långa kustlinjen ligger kända badorter som Salou, Cambrils, La Pineda och Tarragona. Men den gyllene kusten har även många okända orter som är väl värda ett besök.

1. Få turister i spanska favoriten Cubelles

Tillsammans med närliggande byn Cubelles besöks Cunit ofta av spanjorerna själva, detta tack vare lugnet och den vackra naturen. Här finns ingen stress och tapasbarerna, kaféerna och butikerna är fria från turister. I stället hörs endast den melodiska lokala dialekten. Cunit har en lång sandstrand där du i lugn och ro kan njuta av den spanska solen.

2. Långa stränder i Coma Ruga

Strax söder om Cunit ligger den lugna kustbyn Coma Ruga. Här hittar du vackra långa stränder som du kan ha nästan helt för dig själv. Det klara havsvattnet innehåller en hög koncentration av jod och sägs ha läkande egenskaper. Coma Ruga betraktas därför som en kurort för hälsoresor. I centrum hittar du en trevlig boulevard med många uteserveringar och några restauranger. För mer liv kan du gå till den närliggande byn Calafell.

3. Tamarit – strand och medeltid

Tamarit är en mysig by som inte ligger långt från den historiska staden Tarragona. Här domineras kustlinjen av en fästning från 1200-talet, Castell de Tamarit. På ena sidan av borgen ligger den lilla skyddade viken Cala Jobera och på den andra breder stranden Playa Tamarit ut sig. I närheten hittar du även den historiska byn Altafulla med sevärdheter, affärer, barer och bra restauranger.

4. Charm i L'Ametlla de Mar

Mitt på Costa Dorada ligger den charmiga fiskebyn L'Ametlla de Mar med sin hamn, smala gator och utmärkta fiskrestauranger. Soldyrkare kan besöka idylliska stränder och vikar som Cala Mosques, Cala Vidre, Cala Santes Creus och Cala Calafat. Naturälskare bör inte missa L'Ametlla de Mar. Där finns Parque Nacional Ebro Delta som har ett av de största fågelreservaten i världen.

5. Unesco-arv i El Perelló

Strax söder om L'Ametlla de Mar ligger El Perelló. I denna lilla by kan du promenera på den gamla romerska Via Augusta och se grottmålningar som är med på UNESCO:s världsarvslista. El Perelló har flera vikar och stränder som Playa Santa Lucia. Den som vill i fred njuta av solen, bör gå till Cala Moros eller Playa Morro de Gos.

Sök och jämför resor till Costa Dorada

Charter till Costa Dorada
All inclusive till Costa Dorada
Flyg till Barcelona
Hotell längs Costa Dorada


Resor till spanska guldkusten

Flyg till Barcelona