Publicerad 7 mars 2014

Upper House - Spa på hög höjd

5-stjärnig hotellyx mitt i Göteborg med stans kanske bästa utsikt. Upper House ligger i mittentornet av Gothia Towers, på våningarna 18-25, och har 49 hotellrum. Hotellet har ett unikt spa i tre våningsplan med panoramautsikt över hela Göteborg. Här får man inte vara höjdrädd! Det häftigaste på spaavdelningen är den uppvärmda utomhuspoolen som hänger fritt utanpå husväggen och har glasgolv! Vågar du?

Hotell Gästis - Unikt hotell mitt i Varberg

Hotellets egna ord “Ät frukost med Strindberg. Bada med Lenin. Somna med Selma.” Gästis grundare och ägare Lasse Diding har samlat ihop till över 15 000 böcker, ett gäng toalett-spolnings-knappar, prylar och ting. Detaljer finns det gott om, bara du kikar riktigt noga. Det känns ungefär som att komma hem till någon när du bor på Gästis. I källaren finns spaavdelningen som är en kopia av Lenins bad från 1700-talet. Som gäst finns mycket till låns som cyklar, tennisracket, paraplyer, sällskapsspel, filmer med mera. Varje kväll ingår en middagsbuffé i vardagsrummet/restaurangen. Trivselfaktorna är hög.

Ystad Saltsjöbad - The Creek Experience

Ystad Saltsjöbad ligger precis vid havet i mysiga Ystad. För cirka 1,5 år sedan öppnade deras nya koncept The Creek Experience. En sparitual som tar dig genom djungel och regnskog, tillsammans med din partner eller vän, under cirka 2 timmar. Ni går mellan olika stationer där ni utför behandlingar på varandra som hamam, lerinpackning och skrubb. En värdinna leder er genom regnskogen som avslutas i spaavdelningens stora pool där ni får vistas fritt. En ny och unik upplevelse som Ystad tillsammans med Falkenberg Strandbad är ensamma om.

Har du varit på något häftigt och annorlunda spa? Berätta gärna med en kommentar.

Se alla erbjudanden på spahotell i Sverige här.