Sofianor

Kön / Ålder
Kvinna, 43 år
Bor i
Borås
Sysselsättning
Jobbar
Besökta länder
51
Profilsida skapad
2007-08-16
Senast online
15 veckor sedan

Kanske är det föräldrar och påtvingade husvagnssemestrar som jag ska tacka för aldrig sinande reslust, annars har jag faktiskt ingen aning om när min kärlek för resor tog form och när rastlösheten jag ofta känner här hemma började påverka mitt liv.

På väg hem från en resa börjar vännerna ofta fantisera om hur skönt det ska bli att komma hem till sin egen säng, då sitter jag redan i tankarna på nästa resmål och förstår inte alls vad de menar. När andra längtar tillbaka till vardagen och fasta lunchtider önskar jag mig också en vardag, fast tänk att ha den på resande fot.

Jag uppskattar alla typer av resande. En veckas charter med vännerna, en weekend eller lite längre bort/lite längre tid har allt sin charm och jag tycker om det på olika sätt.

Just nu ligger mitt fokus mycket på min och min systers reseblogg. Vi skriver om det som ligger oss varmast om hjärtat och här kan du hitta reportage, tips, inspiration m.m.

http://www.coconutsandskylines.se

Senaste året:

San Diego: Bodde i staden för att plugga engelska och lärde mig att älska den!

Las Vegas, Death Valley, Valley of Fire och Red Rocks: Härlig roadtrip med pappa och moster.

Hawaii: Med vänner på underbara Oahu och fantastiska Kuai. Grönare grönt och blåare blått får man nog leta länge efter.

Kalifornien: Roadtrip genom Yosemite, San Francisco, Santa Barbara, Hollywood mm. Avslutar i mitt kära San Diego innan hemfärd!

Berlin: Systern bjuder med mig till huvudstaden för att få mig att börja tycka om norra Tyskland... och hon lyckas! Underbar stad.

Marseille: Mysig stad och nära till sötta Cassis och vackra Aix-en-Provence. Hikingen vid Calanques de Sugiton var hur fint som helst, rekommenderas!

Budapest: En välbehövlig paus i fina Budapest. Staden imponerar med tjusiga Donau och alla belysta broar.

Madeira: En fantastisk vecka i underbar natur. Vandringskängorna är på under hela veckan.

Oslo: Trots många tidigare besök i staden blev det här en av de första "turistvändorna". Fin stad, jag kommer åter till våren :).

/Sofia

Sofianors besökta platser
Resealbum  (Visa alla 2 album)
En långweekend i Amsterdam.
15 mar 2010|Weekend & Storstad
4
Bilder  (Se alla 214 bilder)
Reseguider
Robbowan
Kom ihåg att en kanadensare propsade på 'pejsos regjularejs' - alltså kubanska pesos och inte CUC. Blev ett j-a liv eftersom han inte (ville) fatta att de inte fick ge honom det. Några gubbar i grönt fick tillkallas. Profilbilden är f ö från Viñales/Pinar del Rio.
4 februari 2016 06:10 - Anmäl
Annl
Trevlig resa - San Diego är riktigt trevligt och mysigt.
27 november 2011 09:04 - Anmäl
Sofianor
Sofianor säger i Saba82s diskussion "Resesällskap sökes från februari!":
Jag sticker till San Diego i början på februari för att ta en språkkurs i 12 veckor där. Hoppas på att hinna se en hel del av omgivningarna på helger osv men tar också drygt två veckor i slutet av resan för att resa runt lite... Flyget hem går den 14:e maj. Inget som lockar att hänga med på eller:-)?
25 november 2011 13:31 - Anmäl
Sofianor
Sitter med flygbokning inför min resa till San Diego i vinter. Jag vill att flygning med mellanlandningar ska gå smidigt i säkerhetskontroller mm. och väljer mellan att ta steget mellan Europa från: 1. Düsseldorf med Lufthansa (Göteborg-Düsseldorf-Chicago-San Diego) 2.Köpenhamn med Lufthansa (Göteborg-Köpenhamn-New York-San Diego) I både Köpenhamn och Düsseldorf har jag ca 1½ timma på mig...
25 november 2011 11:27 - Anmäl
Sofianor
Havanna – där tiden stått still
Sofianor har fått en guide publicerad "Havanna – där tiden stått still":
Kuba är en gryta av känslor som far åt alla håll. Havanna är vaken, nu och alltid. Staden andas passion och stor fattigdom, människors längtan efter en osedd värld skälver under chokladbruna hudar och svettiga ryggar. Okända män visslar och viskar kärleksord i dina öron. Skådespelet bland flagnande kolonnialbyggnader och puttrande femtiotalsbilar som lurar tiden är märkligt. Allt är intensivt i lj...
16 november 2011 07:00 - Anmäl
Italien i vacker sensommar  5
NYARE VERSION FINNS MED START PÅ: <a href=" <strong>City Airport - Göteborg<strong> Sex stycken tjocka böcker, det borde räcka. Min första resa som ”ensamresenär” går till Italien oc...
8 sep 2009