Hitta hyrbil i Frankfurt, Tyskland

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Frankfurt


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Frankfurt heter Frankfurt Airport och ligger 12 km sydväst om centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med S-bahns regionaltåg S8 och S9 till centralstationen Hauptbahnhof (enkelbiljett 3,90 euro).

Det här är Frankfurt

Den tyska staden Frankfurt är ett mycket viktigt finanscentrum och här hålls också många mycket stora industrimässor. Frankfurt har ett mycket rikt nöjesliv med många restauranger, barer och nattklubbar. Stadens långa och spännande historia kan du uppleva genom att besöka romerska ruiner i Römerberg eller något av de dussintals museerna. Den bästa perioden att besöka Frankfurt är under de varma månaderna april – september. Vintrarna i Frankfurt kan bli mycket kalla.

Hitta billigt boende i Frankfurt

Om du vill hitta billigt boende i Frankfurt så bör du undvika att åka hit när det pågår en stor mässa. Under mässperioder är vartenda hotell fullbokat och ett rum som normalt kostar 40 euro/natt kan kosta det tiodubbla. Ditt bästa alternativ för att slippa mässpriser är att bo i någon av de närbelägna städerna Bad Homburg, Darmstadt eller Mainz.

Så tar du dig runt i Frankfurt

Eftersom Frankfurt är en mycket stor stad och det ibland är långt mellan sevärdheterna är cykel och kollektivtrafik att föredra framför promenader. Mellan april och december kan du hyra DB:s röda cyklar från cykelställ runt om i centrum, du betalar med hjälp av mobilen och ett kreditkort. Det bästa sättet att färdas längre sträckor är med tunnelbanan U-bahn. En enkelbiljett kostar 2,40 euro och en 1-dagsbiljett kostar 6,20 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Frankfurt

Planera inte in en shoppingtur i Frankfurt under en söndag, precis som i övriga Tyskland är i princip alla butiker stängda. Börja alltid din shopping med att leta upp gatan Zeil, här finns flera stora köpcenter och varuhus, bland annat Galeria Kaufhof, Karstadt, MyZeil och Zeilgalerie. Om du gillar tyska viner så kan du göra många fynd på Bockenheimerstrasse där många vinbutiker ligger samlade.

Bästa budgettipset för Frankfurt

Med turistkortet Frankfurt Card får du rabatt på rundturer och shopping men även billigare inträde till muséer, teatrar och trädgårdar. Kortet ger dig också fria resor med kollektivtrafiken. Kortet kan köpas för 1 eller 2 dagar (8,90 / 12,90 euro).

Frankfurt Tyskland, Europa