Hitta hyrbil i Zürich, Schweiz

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Zürich


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Zürich heter Zürich Airport och ligger 12 km norr om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Zürich är med tåg. Det tar bara 10 minuter att åka till centralstationen (enkelbiljett 90 kr).

Det här är Zürich

Den schweiziska staden Zürich ligger vackert vid en sjö (Zürichsjön) och med snöklädda bergstoppar i fjärran. Centrum delas i två delar av floden Limmat med den historiska bebyggelsen i Gamla stan (Altstadt) på den östra sidan och tågstationen samt de flesta butiker och restauranger på den västra sidan. Zürich har flera mycket populära muséer, bland annat Kunsthaus, Landesmuseum och Rietberg Museum. De båda kyrkorna Grossmünster och Fraumünster lockar också många besökare. Den bästa tiden att besöka Zürich är under juli och augusti då vädret är som bäst. Under vintern är det ofta både kallt och mulet i Zürich.

Hitta billigt boende i Zürich

Det är mycket svårt att hitta billigt boende i Zürich eftersom det nästan bara finns 4- och 5-stjärniga lyxhotell. Ett hotellrum i Zürich kostar sällan under 1 000 kr/natt. Det billigaste sättet att bo är på vandrarhem, ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Zürich

De bästa sättet att ta sig runt i centrala Zürich är till fots. Alla sevärda byggnader och museer ligger inom bekvämt promenadavstånd. Kollektivtrafiken ZZV i Zürich består av både spårvagnar, färjor, pendeltåg och rälsbussar och är världsberömd för sin punktlighet och renlighet. En enkelbiljett kostar ca 20 kronor men det går även att köpa 1-dagsbiljett.

Så hittar du bästa shoppingen i Zürich

I Gamla stan (Altstadt) finns Niederdorf-kvarteren där du kan hitta prisvärda och trendiga kläder. Varuhuset Migros och massor av prisvärda klädbutiker hittar du på Löwenstrasse vid centralstationen. Spännande second hand-fynd kan du göra på de två stora loppmarknaderna i Zürich, Flohmarkt Bürkliplatz (Stadelhofen station) och Flohmarkt Kanzlei (Helvetiaplatz).

Bästa budgettipset för Zürich

Undvik att åka taxi eftersom staden troligen har världens högsta priser. Redan när du sätter dig i bilen står taxametern på 60 kronor och därefter kostar resan 40 kronor – per kilometer.

Zürich Schweiz, Europa