Hitta hyrbil i Tallinn

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Tallinn

Den estniska huvudstaden Tallinn blivit ett mycket populärt resmål för oss svenskar. Och det är mycket som lockar: en stor medeltida stadskärna, bra shopping, spännande historia och billig spa. De populäraste sevärdheterna ligger koncentrerade kring Rådhustorget. Härifrån är det nära till Ringmuren, utkiksplatserna uppe på Domberget och många av stadens bästa restauranger.


De senaste årtiondena har d
De flesta svenska turister som besöker staden kommer med färja, som lägger till på promenadavstånd från centrum.

Shopping
Den mesta shoppingen ligger utanför centrum och den största gallerian heter Viru Center, strategiskt belägen mellan centrum och färjekajen. Här finns hundratals butiker, de flesta med en prisnivå som understiger den svenska.
Kommer du inte med färja ligger flygplatsen en kort taxiresa utanför staden.

Tallinn Estland, Europa

Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Historia
Weekend
Storstad

Tallinn är en uppstickare som resmål och allt fler resenärer upptäcker hur bra den estländska huvudstaden är. Här kan du förvänta dig historia, shopping, god mat och härliga upplevelser på ett av stadens spa – allt till en relativt låg kostnad.

Gamla staden i Tallinn finns med på UNESCO:s världsarvslista. Den medeltida stadskärnan, som byggdes redan på 1100-talet, omsluts av en ringmur och du får känslan av att du är med i en saga när du går omkring på de kullerstensbekläda gatorna. Små gemytliga torg med restauranger och caféer bjuder in till gastronomiska upplevelser där du blir påmind om att du är i ett land som en gång tillhörde Sovjetunionen men som har influerats av västvärlden.

Tallinn har ett flertal vackra kyrkor som du kan besöka när du är här. Två av de mest populära kyrkorna är Sankt Olavs kyrka samt Alexander Nevskij-katedralen. Besök även någon av de lokala marknaderna när du är i Tallinn. Här kan du hitta presenter och hantverk för en billig penning. Allt från shopping till god mat finner du till överkomliga priser här vilket gör Tallinn till det perfekta resmålet när du vill ha valuta för pengarna.