Hitta hyrbil i Helsingfors

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Helsingfors


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Helsingfors heter Helsinki-Vantaa Airport och ligger 18 km norr om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med lokalbussarna 415, 451 eller 615 (enkelbiljett 5,20 euro).

Det här är Helsingfors

Den finska staden Helsingfors är EU:s nordligaste huvudstad och nästan var femte finländare bor här. Helsingfors är en mycket populär nöjesstad och många turister kommer hit för att roa sig under helgerna, främst på restaurangerna och barerna i centrum. Några populära sevärdheter i Helsingfors är Domkyrkan, Tempelplatsens kyrka och världsarvsskyddade Sveaborgs fästning. Den bästa perioden för ett besök till Helsingfors är de varma månaderna maj – september. Vintrarna är kalla med genomsnittstemperaturer på 4-5 minusgrader i januari – februari.

Hitta billigt boende i Helsingfors

Det är mycket svårt att hitta billigt boende i Helsingfors under vardagar eftersom de flesta hotell är anpassade för affärsresenärer. Räkna med att ett dubbelrum med bra standard kostar minst 100 euro/natt. Under helger går det att hyra ett dubbelrum med bra standard för halva priset, ca 50 euro/natt. Det billigaste boendet i Helsingfors är de många vandrarhemmen där en bädd kostar ca 20 euro/natt. Boendet i Helsingfors är så dyrt att många budgetresenärer väljer att ta nattfärjan till Tallinn för ca 20 euro, bara för att sova i hytten ombord och vakna i Helsingfors nästa dag.

Så tar du dig runt i Helsingfors

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Helsingfors är till fots och de flesta sevärdheter går att nå med en 10-15 minuters promenad. När du behöver åka lite längre kan du använda kollektivtrafiken HSL och dess spårvagnar, tunnelbana och bussar. Med Dygnsbiljetten kan du åka fritt med kollektivtrafiken i 1-7 dygn (7-28 euro).

Så hittar du bästa shoppingen i Helsingfors

Den bästa shoppingen i Helsingfors hittar du på de båda gatorna Aleksanterinkatu och Esplanadi. Här ligger bland annat det stora varuhuset Stockmann. För lite lyxigare shopping kan du välja Kämp Galleria där du hittar nästan alla stora märkesbutiker, bland annat finska Marimekko och Iittala. Helsingfors (och Norden) största köpcenter är Östra Centrum (Itäkeskus) som ligger utanför centrum, med tunnelbanan tar resan ca 15 minuter.

Bästa budgettipset för Helsingfors

Med rabattkortet Helsingforskortet får du gratis inträde till nästan alla stora museer och sevärdheter, bland annat fästningen Sveaborg. Du får också fria resor med kollektivtrafiken. Kortet går att köpa för 24, 48 eller 72 timmar (35 / 45 / 55 euro).

Helsingfors Finland, Europa

Storstad
Nattliv
Shopping
Historia

Helsingfors är Finland huvudstad och vår grannstad i öst. Trots närheten till Sverige bjuds du här på en ny upplevelse med intressant kultur, vacker arkitektur och spännande ryska inslag.

Det nära avståndet till Sverige gör det smidigt att resa hit, nyttja detta och besök denna vackra stad som är full av historia och häftig arkitektur. Se Helsingfors domkyrka som är otroligt pampig, eller Tempelplatsens kyrka som är halvt insprängd i berget och bjuder på en annorlunda byggnad med makalös akustik.
Det är lätt att ta sig runt i Helsingfors med hjälp av spårvagnen, använd den så har du fler steg över till shopping samtidigt som du får se staden. Här finns mängder att välja bland för den som är intresserad av konst, design och mode och Design District är stället du inte vill missa om du har tidigare nämnda intressen. I Helsingfors finner du även ett pulserande nattliv och många bra restauranger – passa på att prova klassiskt finska rätter som karelska piroger eller kalakukko som är fisk inbakad i rågbröd.