Hitta hyrbil i Khartoum, Sudan

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Khartoum


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Khartoum heter Khartoum International Airport och ligger 4 km sydost om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi (ca 15-40 kr).

Det här är Khartoum

Den sudanesiska huvudstaden Khartoum ligger i östra Afrika och har drygt fyra miljoner invånare. Det här är en av de snabbast växande städerna i Afrika och har en stor industriproduktion. Staden delas i tre delar precis där de båda bifloderna Blå Nilen och Vita Nilen flödar samman till huvudfloden Nilen. De tre stadsdelarna är Khartoum i söder, Omdurman på västra Nilen-stranden och Bahri öster om Nilen. Både det intressanta Nationalmuseet och marknaden Souq Arabi ligger i stadsdelen Khartoum. Den bästa perioden för ett besök till Khartoum är de svalare månaderna november – mars då temperaturen ”bara” är kring 30-35 grader. Under sommaren är temperaturen oftast över 40 grader och ibland mer än 50 grader.

Hitta billigt boende i Khartoum

Det är svårt att hitta billigt boende i Khartoum eftersom staden har väldigt få hotell. De senaste åren har det byggts flera nya hotell men dessa har mycket hög standard och har också höga priser. Det finns några få vandarhem där du kan hyra en bädd för ca 120 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell kostar från ca 600 kr/natt. Var beredd på att hotellens rumspriser oftast inte inkluderar lokal skatt och moms på totalt 20 procent.

Så tar du dig runt i Khartoum

Du bör inte försöka dig på att göra längre promenader i Khartoum om du inte är van vid extrem hetta, under större delen av året är temperaturen kring 40 grader och ibland över 50 grader. Det bästa sättet att ta sig runt i Khartoum är med taxi. Det är lätt att hitta lediga bilar och en resa inom Khartoum kostar ca 10 kronor.

Så hittar du bästa shoppingen i Khartoum

Den bästa shoppingen i Khartoum hittar du på souk-marknaderna. Varje stadsdel har sin egen souk; Souq Arabi i centrala Khartoum, Souq Omdurman i Omdurman och Saad Gishra i Bahri. Det enda större köpcentret i Khartoum är Afra Mall i den södra stadsdelen Arkawet.

Bästa budgettipset för Khartoum

En av måste-upplevelserna i Khartoum är att se den märkliga snurrande sufi-dansen. Varje fredag finns en gratis uppvisning av dansen vid Hamed al-Nils grav (2 km söder om Omdurman-souken)

Khartoum Sudan, Afrika