Hitta hyrbil i Nice

Hitta hyrbil i Nice

Om Nice

Självfallet är Rivieran och då Nice den absolut största hyrbilsdestinationen i Frankrike för turister från Norden. Förutom att ta sig till stranden så är ju en hyrbil det perfekta valet om man vill upptäcka små gömda diamanter som att t.ex ta bilen och åka ca 1timme på de slingriga vägarna genom bergen över gränsen till Italien. Där kan man uppleva en kulinarisk resa som man sällan kommer glömma i den lilla bergsbyn Apricale eller ta en gelato i Ventimiglia. På vägen hem kan man svänga in i Monaco och ta en kaffe på Café de Paris för att sen slinka över gatan till kasinot.


Rekommenderade resmål

Vill man sedan stanna över natt på ett hotell med en av de mest spektakulära
utsikter som undertecknad har upplevt så är hotell Vista Palace som ligger i bergen ovanför Monte Carlo i den lilla byn Roquebrune Cap Martin ett fantastiskt alternativ. Hotellet är även ett av de “billigaste” lyxhotell som man kan hitta i denna region.

Ett annat perfekt hyrbilsresemål är Antibes vars avslappnade framtoning erbjuder allt från rikt konstnärsliv till lyx yachter nere i den stora hamnen. Här finns också fantastiskt fina stränder perfekt för avslappning och bad. Vill man lite senare få uppleva lite mer liv och rörelse så räcker det med att köra ett par kilometer söderut till staden Juan-Les-Pines som har ett stort utbud av shopping, restauranger och nöjen.

Rivieran

Om man vill stilla sin önskan att frottera sig med filmstjärnor och riverierans elit så styr man enklast hyrbilen till Cannes. Här bjuds det exklusive shopping, kulinariska resor i världsklass samt det mycket populära promenadstråket Croisetten.

Sist men inte minst så är det en god idé att avsluta hyrbilstrippen där den startade i Nice. Förutom att vara Rivierans ”huvudstad” och centrala mittpunkt med den internationella flygplatsen så har staden en hel del annat att erbjuda med god mat, den berömda Promenade des Anglais, stränder som ligger mitt i staden samt shopping.

Nice Franska rivieran, Europa

Nattliv
Romantiskt
Segling
Shopping
Stenstrand
Vattensport
Weekend