Hitta hyrbil i Milano

Hitta hyrbil i Milano

Om Milano

Italien näst största stad heter Milano och är huvudstaden för regionen Lombardy.
De flesta associerar säkert staden med mode och fotboll men det finns mycket mer att upptäcka i denna växande stad.


Arkitektur & kultur

Arkitekturen i staden är magnifik och det finns många landmärken att besöka när man är här. Är man operafantast så är operahuset La Scala ett måste och gillar man pampiga kyrkor ska man titta in i katedralen II Duomo. Milano har även känt för sina museer, akademiska instanser och konstnärer och många av dessa ligger i kvarteren runt Brera.

Fotboll & flygplatser

För den som gillar fotboll så stoltserar Milano med hela två storlag i FC och AC Milan och man gillar inte bara att ha två fotbollslag, man har även 3 internationella flygplatser i Malpensa (MLP), Linate (LIN)och Bergamo (BGY). Bergamo ligger endast 4 mil nordöst om Milano och bjuder på motsatsen till storstadspuls. Bergamo är uppdelat i en modern del som heter Cittá Bassa och en gammal del som heter Cittá Alta. Den gamla delen når man vi bergbana och bjuder på en fantastisk utsikt.

Comosjön

Milano med omnejd är perfekt att uppleva med hyrbil. Den här delen av Italien erbjuder aktiviteter sommar som vinter så vill du segla kör du förslagsvis mot Comosjön. Sjön ligger i en glaciär mellan Milano Schweiz och bjuder därför vintertid på perfekta skidåkningsmöjligheter.

Kulinarisk pärla

Som så många andra städer i Italien erbjuder Milano fantastiskt god mat. I Lombardy regionen använder man mer ris än pasta i sina rätter och tomater förkommer väldigt sällan. Milanesisk mat består ofta av panerat kalvkött, grytor på fläskkött och korv.
Ett hett tips är att besöka någon av stadens alla trattorior där många erbjuder billig afterwork och buffémat till en billig penning.

Milano Italien, Europa

Weekend
Lyx
Arkitektur
Nattliv
Historia
Storstad