Hitta hyrbil i Sharm el Sheikh, Egypten

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Sharm el Sheikh

Det här är ett av världens mest solsäkra resmål och det är varmt och härligt året runt. Utanför de perfekta sandstränderna kan du ta en titt på livet under ytan i mycket bra dykvatten. Den egyptiska badorten Sharm el Sheikh ligger på sydspetsen av Sinai-halvön i Röda havet. Sharm el Sheikh är mycket solsäkert och varmt eftersom badorten ligger i Sinai-öknen.


Lite regn och mycket sol

Den egyptiska badorten Sharm el Sheikh ligger på sydspetsen av Sinai-halvön i Röda havet. Det tar ca 5 timmar att flyga hit från Sverige.
Det är kanske inte så konstigt att vädret i Sharm el Sheikh är mycket solsäkert och varmt – badorten ligger i Sinai-öknen. Här regnar det bara 5 mm om året och det är ca 40 grader varmt under sommarmånaderna. Under vintern är det oftast 20-25 grader.
Det finns ofta billiga sista minuten-resor till Sharm el Sheikh, många gånger ingår all inclusive-boende i priset.

Dykning bland hajar

De mycket varma vattnen i Röda havet är en av anledningarna till att så många dykare älskar Sharm el Sheikh. Här finns också 250 olika koraller och 1 000 olika fiskar, bland annat barrakuda och flera olika hajar.
De två mest sevärda korallreven är Ras Mohammed och Tiran som ligger några timmar med båt från Sharm el Sheikh. Vill du åka hit så kan du boka en dyk-safari där du sover på båten och sedan dyker, dyker och dyker.
Vid stränderna i Sharm el Sheikh går det utmärkt att snorkla, vindsurfa, paddla kanot eller bara slappa i en solstol.

Upptäck öknen

Direkt utanför tätorten Sharm el Sheikh ligger öknen som är ett populärt utflyktsmål. Du kan utforska öknen till häst, med fyrhjuling eller åka på en kort eller lång tur med kamel. Det finns till och med möjlighet att tillbringa natten hos några av de beduinstammarna som fortfarande bor i sina traditionella ökentält.
Om du vill se historiska ruiner så finns det lite längre utflykter till både pyramiderna i Giza utanför Kairo och ruinstaden Petra i södra Jordanien.

Om Sharm el Sheikh Egypten, Afrika

Sharm el-Sheiks stora utbud av hotell, restauranger, skönt badvatten och fin dykning lockar idag både familjer och vuxna utan barn i stora antal. Här finns både sandstrand och klippor, nöjen hittar du främst i Naama Bay. Bäst oktober – april.

5tim
Flygtid från Stockholm
Bara vi två
4 / 22
Hotel Royal Albatros Moderna
5 / 22
Sharm el-Sheikh
6 / 22
Ra´s Muhammad Marina NP
9 / 22
Min favoritvy
10 / 22
Stackars lilla turistdromedar...
12 / 22
Utsikt över Naama Bay/Sharm el Sheik
14 / 22
dykvattnet ser underbart ut
15 / 22
Shores Aloha - vårt hotell
16 / 22
Kan man kalla brygga
18 / 22
Upp i luften.
21 / 22
Shores Aloha - vårt hotell
22 / 22