Hitta hyrbil i Amman, Jordanien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Amman


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Amman heter Amman Queen Alia International Airport och ligger 32 söder om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med flygbussen Sariyah Airport Express som går till Tabarbour busstation (enkelbiljett 30 kr).

Det här är Amman

Den jordanska huvudstaden Amman är en mycket populär nöjes- och shoppingstad, framför allt kommer besökare från övriga Mellanöstern. Många kommer hit för att svalka sig under sommarmånaderna och roa sig på de många restaurangerna och klubbarna. Staden har en mycket spännande historia som också lämnat många spår efter sig, du kan bland annat besöka en romersk teater och studera tempelruiner på Jabal al-Qala-berget. Den bästa perioden för att besöka Amman är september – juni då klimatet är lagom varmt. Under sommarmånaderna sjunker temperaturen sällan under 30 grader.

Hitta billigt boende i Amman

Under lågsäsongen är det mycket lätt att hitta prisvärda hotell i Amman. Under sommarmånaderna är det högsäsong och många hotell är fullbokade. De billigaste hotellen i Amman kostar bara 50 kr/natt men har mycket låg standard. Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Amman

Det är nästan omöjligt att ta sig fram några längre sträckor till fots i centrala Amman om du inte råkar gilla att gå uppför branta kullar i ökenhetta och bredvid vägar fyllda av bilar. Taxi är det bästa sättet att färdas i Amman och en resa ska inte kosta mer än 20-30 kronor. Leta efter taxibilar som är grå eller gula, taxibilar med annan färg måste du dela med andra eller får inte ta upp passagerare.

Så hittar du bästa shoppingen i Amman

Det bästa sättet att shoppa i Amman är att åka runt till de många moderna köpcentren. De senaste åren har Amman blivit en mycket populär shoppingstad och butikerna lockar tusentals besökare från hela Mellanöstern. De stora köpcentren är Abdoun Mall, Al Baraka Mall, Amman Mall, City Mall och Mecca Mall. Vill du köpa hantverk, kryddor eller inhemska kläder så hittar du det i de många småbutikerna i Balad-området.

Bästa budgettipset för Amman

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Amman? Boka då ett av de många hotellen som har gratis trådlöst nätverk.

Amman Jordanien, Asien

Flyter som en kork
1 / 1