Visningar: 7620

Vädret i Turkiet i april månad?

Jag och min familj har suttit o kollat resa till Side i april och är lite tveksam till vädret. Är det ngn som har erfarenhet av hur det brukar vara då? Vi åker ju främst dit för sol o bad.
Anmäl
April/Maj är jättesvåra månader att förutse då det är under den perioden värmen börja komma men det finns fortfarande regnchanser, min erfarenhet är att den riktiga, tryckande värmen kommer i mitten/slutet av Maj.

Med andra ord kan du få en toppenresa med precis sådär lagom varmt utomlandsväder eller så kan de bli molnigt och i värsta fall även regn. Det går inte att förutse vädret såhär långt i förväg men jag skulle säga att dina chanser är hyffsat goda att få en majoritet av riktigt fina dagar och ju senare i April ni åker desto bättre förutsättningar har ni i regel.

--------------------------------------------
MVH, Magnus
http://www.merhaba.se - Mötesplatsen för oss som älskar Turkiet
Anmäl
Vädret i april är inte alltid något att lita på, det är lite opålitligt men det kan funka! det är bara det att det kan vara lite fram och tillbaka. Jag skulle satsa på maj bara för att vara lite säkrare. Det beror lite på hur man är som person också och vad man tänkt göra :) är det så att du vill hitta på grejer, upptäcksfärder, gå på stan osv är det ju nästan olidligt att gå i t.ex. juli, då ska man nog välja kring maj - även fast det är varmt då också! men satsar man på att komma hem till Sverige med riktig solbränna och mest ligga och pressa på stranden och bada och kanske åka ut med båt, ja då passar högsäsongen bäst, även om de må vara dyrare. Men fortfarande så är ju vädret varmare än svensk sommar kring maj så man ska absolut inte klaga :) och medeltemperatur för april är 20 på dagen och kring 15 på natten.

Ha en bra semester! :)
Anmäl