Tips på lyxhotell i Bangkok

6 juli 2014 17:46
Visningar: 785
Ska till Thailand om nån vecka och vill bo lyxigt i Bangkok dom 2 nätterna jag är där. Tips på prisvärt och bra lyxhotell?
Av Marilcj
6 juli 2014 19:54
Peninsula nere vid floden och passa på att avnjuta en middag på deras Thiptara
Av Hawaii
6 juli 2014 19:58
Shangri-La är ett annat bra alternativ. En svit inte speciellt dyr.
Av Evhe
6 juli 2014 22:42
Jag var på Hilton i Bangkok var super bra :)
Av Hkn
6 juli 2014 23:08
MANDARIN ORIENTAL
- kronjuvelen i Bangkok. En av världens högsta staff to guest ratios = tre anställda per hotellrum. Frukosten vid floden är helt magnifik. Jag vill minnas att jag räknade till ett dussin olika sorters juice och åtta marmeladsorter. Och servicen är exakt vad du har rätt att förvänta dig: Makalöst bra. Rekommenderar varmt ett besök på hotellets spa-avdelning (belägen tvärs över floden). Ett av mitt livs allra bästa hotellupplevelser.

Jag bodde i rum #912 med hygglig utsikt. Se den här (och läs lite mer om varför det här är ett av världens bästa hotell): http://www.guidebook.se/?p=3368

THE PENINSULA
- ligger mitt emot Mandarin Oriental. Imponerande byggnad, 151 meter hög, med helikopterplatta på taket (vilket verkar ha varit flavor-of-the-month bland hotellarkitekter i staden). Poolavdelningen är, eh... omfångsrik. Måste dock anmäla avvikande mening när det gäller deras restaurang Thiptara (som nämndes ovan). Den är bättre än bara OK men lämnar inga bestående minnen. Intrycket som dröjer sig kvar av The Peninsula Bangkok är – välpolerat. Om du översätter det till antiseptiskt och själlöst, så är du inte helt fel ute.
När det gäller service och mottagande blir The Peninsula omkörda av Mandarin Oriental. Och varvade.

The Peninsula ur lite fler vinklar (inklusive utsikten mot Shangri-La) från 16 våningen: http://www.guidebook.se/?p=3409

Nästa gång ska jag är i Bangkok ska jag testa Shangri-La (mina vänner med en PhD i Bangkok knowledge hyllar läge och service; dessutom verkar man ha en sansad prislapp). Andra hotell i den lite större kategorin på min radarskärm är Okura och Hansar. Av de mindre hotellen är Villa Phra Sumen, Ariyasomvilla och Eugenia Hotel & Spa intressanta. Någon som varit där?

Best,

:: hkn ::

Edit: Lade till några länkar, eftersom min sida med hotellrecensioner nu bestämt sig för att börja fungera igen.
7 juli 2014 10:06
Lebua då?
Lite förvånad över att ingen nämner Lebua...

Hade själv en idé om att det är där jag ska bo i december...?
7 juli 2014 13:01
Jag instämmer med förvåningen gunnilad!
Av Lora
7 juli 2014 22:53
The Okura Prestige
Minimalistisk lyx. En oas för lugn och ro mitt i det hektiska Bangkok. Mycket trevlig och hjälpsam personal. Utsikten från rummet, hotellets terrasser, restauranger är nära till att ta andan ur en när skymningen faller över stan. Helt fantastisk Sunday Brunch, en av Bangkoks bästa har jag hört! Stannar gärna där igen när jag har vägarna förbli BK nästa gång: http://www.okurabangkok.com

The Siam Hotel
Lämnade en minnesvärd upplevelse på alla sätt och vis...ett spännande hotell inom sin klass: http://www.thesiamhotel.com
8 juli 2014 08:47
Citerat från Nisse2ears:
Jag instämmer med förvåningen gunnilad!
Har du själv bott på Lebua?

Jag har inte det, men hade förstått det som att det var "the shit" och hade bestämt mig för att bo där i december som sagt.
Men nu blev jag lite orolig om jag missuppfattat något....?
8 jan. 2015 08:55
Tänkte att jag skulle återkomma (på begäran) med rapport om Lebua....
Vi bodde där i mellandagarna, en club-svit var bokad, men vi blev dessutom uppgraderade till en gigantiskt svit med flera rum och hela 3 balkonger.

Jag är kanske inte den mest rutinerade lyxhotells-resenären här i och för sig, men jag tyckte att Lebua ar suveränt. Snyggt, suverän service, överdådig frukostbuffe, fantastisk utsikt från sviten och takbarerna.
En verklig upplevelse!

Drömmer om att göra detta till ett årligt event, att åka till Bangkok, bo på Lebua och äta underbar thaimat...

Det enda negativa med stället var den långa kön på kvällarna till hissarna och upp till takbaren. Lebuas barer är mycket populära även bland dem som inte bor där.

Rekommenderas alltså!

Bilder mm i slutet på denna reseberättelse:
http://www.4000mil.se/?p=2091
8 jan. 2015 20:26
Tack för att du delar med dig om Lebua. Funderade på att boka in oss på det på vår förra Thailandsresa men tillslut blev det Banyan Tree. Även de med takbar. Amazing Place! Värt varje öre.
Av Annl
24 jan. 2015 17:06
Mitt inspel är clubrum på Lebua at State Tower - ett fantastiskt ställe och takbaren är makalöst häftig 64 våningar upp.