Tips på genuin solsemester

Av Maine
31 mars 2014 10:04
Visningar: 905
Hallå!

Sitter och söker efter en semesterresa i september, då jag och två vänner ska ha en lugn semester. Det vi söker är ett hotell/semesterboende med fint strandläge och klart vatten, sten eller sand kvittar. Vi är inte ute efter att festa och det vore skönt om det inte är allt för turisminvaderat.

Efter att ha haft en riktig helsikesresa förra året är vi nu ute efter en smidigare resa, där det blir enklare med flyg och sedan ta sig till hotellet. Personligen tycker jag om vackra naturomgivningar, men det är inte komplett nödvändigt. Vi kommer förmodligen inte heller hyra bil.

Jag tycker det är lite sport att söka efter hotell och flyg separat, men charter kan givetvis också vara ett alternativ. Budgeten per person räknas vara max 7000 kr.

Än så länge har jag kikat runt på Sardinen, Zakynthos, Albufeira, och outsidern Montenegro. Har ni några andra fina tips som skulle kunna passa oss? Några mer unika alternativ? Min ambivalens skulle verkligen behöva lite hjälp från er!
Av Desires
31 mars 2014 15:24
Hej!
Unikt är det väl inte direkt, men gillar ni Italien så skulle jag vilja rekommendera TROPEA. Denna stämningsfulla medeltidsstad på Kalabriens västkust ligger på en klippa ca 70 m över havet och är en av italienarnas mest älskade badorter. Sedan vi var där är det nog betydligt fler turister som hittat dit, men jag tror inte det är överfullt i september - jag tycker september är den bästa månaden att åka till Medelhavet, mindre folk, varmare i vattnet, lugnare!

Vi reste hit med reguljärflyg, och hade förbokat hyrbil från Lamezia. Tror att både Solresor o Fritidsresor numera har resor till Kalabrien, vilket ju är bra för dem som föredrar charter. Man kan också flyga till Rom och sedan ta tåget. Eller åk billigt med Ryan Air, du landar då på Lamezia flygplats och har ca 45-60 min bilresa till Tropea.
I Tropea får du kristallklart havsvatten, medeltidsmiljö, pittoreska gränder och torg i gamla stan, och små mysiga tavernor som serverar jättegod mat! Kalabrien är också billigare än övriga Italien.
Här kan du se foton o läsa mer om denna mysiga stad http://www.desires.se/#post12

Ett annat alternativ, som du kanske tycker är för turistigt, är MADEIRA. Men vill man bara ha lugn och ro i fin miljö, bo bra, och kunna promenera - så tycker jag att den ön är ett alternativ. Vi var i starkt behov av en sådan resa nyligen och bodde då på fina hotellet Pestana Promenade i närheten av Funchal - kanonfint hotell med fina rum och flera härliga pooler och havsbassänger i närheten. Här kan du se foton o få tips http://www.desires.se/#post178

KROATIEN
.........Nu såg jag att du bara är 20 år......... Då är nog inte Madeira ngt alternativ, då skulle jag hellre rekommendera er att ta flyg till Split, transfer därifrån till hamnen i Split, sedan båten ut till ön Brac eller Hvar.
På kroatiska ön Hvar brukar det vara mycket ungt folk, det skulle ni nog gilla. Kolla här om ni vill se hur det ser ut på ön Hvar i byn Hvar http://www.desires.se/#post10
eller på den närmaste ön Brac, i Bol by ligger den fina stranden Zlatni Rat. http://www.desires.se/#post93
Av Maine
31 mars 2014 23:10
Tropea såg ju jättefint ut! Är det i så fall bara bil som gäller för att ta sig dit från flygplatsen, eller skulle det gå att ta sig dit på annat sätt?

Vi är tre lugna 20 åringar haha, vi vistas nog hellre i orter med lite äldre medelålder än vår egen. Så ett superlugnt ställe är inga problem, bara det är fint runtikring och har någon resturang att erbjuda!
Av Desires
1 apr. 2014 12:40
Ja Tropea är en jättefin genuin italienare!
Man tar sig enklast med bil från flyget, jag tror inte att det går några bussar från flyget in till Tropea, men är inte säker. Så det blir hyrbil, taxi eller - om man hyr lägenhet där - så brukar lägenhetsägarna kunna hämta upp folk för en kostnad. (Det gjorde alla fall vår uthyrare....)
Annars finns det ju charter som sagt, både Fritidsresor och Solresor reser dit!