Tips och varning .Malaysia

Av Federim
28 apr. 2010 11:01
Visningar: 930
hej
Tillsammans med min sambo planerar vi en resa till malaysia. vilka hotell/ boenden kan ni rekommendera eller varna för i kuala lumpur, penang, langkawi ? någon som kan tipsa om ett bra ställe på koh lipe förresten?
Av Sierra
28 apr. 2010 11:20
Vi bodde på Melia Kuala Lumpur i mars. Fint hotell centralt med kanonfrukost till bra pris.
http://www.solmelia.com/hotels/malaysia/kuala-lumpur/melia-kuala-lumpur/home.htm

På Langkawi kan jag rekommendera det mysiga Beach Garden Resort som ligger "mitt i sanden" på Pantai Cenang där vi bott två gånger, senast i vintras.
http://www.beachgardenresort.com/index.asp

På Lipe har du många olika boendemöjligheter på den lilla ön. Det beror helt på vad du söker. Här kan du kolla runt, men notera att booking är stängd nu och öppnas igen 1 augusti. Notera också att inte alla resorter är öppna under lågsäsong och om ni planerar att åka dit nu måste ni boka på resp öppen resorts egen websida. http://kohlipethailand.com/accommodation.php

Av Federim
28 apr. 2010 11:22
tack!! jag ska kika på dessa!!!
Av Ukunda
28 apr. 2010 21:36
Hej! Vill tipsa om ett lite billigare boende i KL än Solmelia som ser fantastiskt ut men som jag finner lite dyrt för min familj. Vi har bott vid flera tillfällen på Swiss Inn mitt i Chinatown med Petalingstreet strax utanför. Rummen är lite små men helt ok och frukostbuffén som ingår är också ok.
Värt att kolla upp om man som vi gillar att bo mitt i smeten av små restauranger och liv och rörelse. När man blir trött på all kommers kan man unna sig en skön massage eller en sval dricka i cafét. Swiss Inn är en kedja med finare hotell men man ska var noga med att leta efter det lilla "enklare " hotellet i Chinatown.
https://www.malaysiahotels.cc/swissinnkl/reservations.html

Eftersom vi bott där ett par gånger redan vore det kul med något nytt ställemen jag har inte lyckats hitta ngt liknande för samma pris i KL. Jag är därför tacksam för fler tips från er alla som gillar KL. En pool skulle sitta fint men då blir det förstås andra summor.
1 maj 2010 15:11
Hei

Kona og jeg var på tur til Malaysia for noen år siden og her er et reisebrev som dekker Kuala Lumpur og Langkawi: http://gardkarlsen.com/malaysia_kuala_lumpur.htm . I KL så har jeg god erfaring med hotellet Traders og jeg har bodd der flere ganger når jeg har vært der i jobb sammenheng. Hvilket prisnivå hadde du sett for deg når det gjelder hotell?

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
4 maj 2010 21:13
var på penang och langawi i februari iår, vi låg på holidy inn på penang hotelet låg direkt vid stranden ca 400kr för tre personer för ett bra hotelrum.på langkawi hyrde vi på Langkawi Boutique Resort.på den nyrenoverade delen mitt på pantai cenang reseptionen är fantatisk ligger i en gammal engelsk balsal från slutet av 1800tal men begär den nyrenoverade delen vi betalade 200 myr natten för tre personer och rumet var på ca 60kvadrat.kho lipe vet jag ej för vi drog till kho phi phi.