Tänka på, bila till Gardasjön

17 maj 2011 11:37
Visningar: 24545
Hej jag o min fru har nu tänkt bila till Italien (Gardasjön) vilken väg är bäst o mest sevärd på vägen ner eller tillbaka till Sverige? Vi kan tänka oss att göra avstickare från stora vägen, det blir roligare då. Vad ska man ha för "papper" med sig, ska man ha nån miljödekal i Tyskland, är det nödvändigt? Är det mkt avgifter efter vägen? Ja ge gärna tips, vi tar emot allt. tack.
17 maj 2011 13:31
När vi åker ner brukar vi använda Tyskland som genomfartsled bara. Men jag skulle rekommendera den mysiga staden Rothenburg ob der Tauber. Missa in julsaksbutiken Käthe Wohlfart i staden. Kul även på sommaren.

Du kan behöva miljödekal i Tyskland men då är det bara om du skall köra in i vissa städer. När vi körde genom Tyskland förra året behövdes inget. Beroende på vilken väg du tar sedan genom Österrike/Schweiz och om du vet att du kör motorväg måste du skaffa en s k Vignette som du sätter tydligt i framrutan. Vad kostnaden för en sådan är idag vet jag faktiskt inte. Men det är inga stora pengar 200SEK kanske?

Men sist vi åkte denna väg valde vi en överfart precis i gränslandet mellan Österrike/Schweiz där kom man igenom på mindre vägar till Italien utan Vignette eller andra kostnader.

Väljer du att köra motorvägar i Italien får du betala vägtullar där. Har inte koll på kostnaderna där heller tyvärr. Men hoppas jag kunnat hjälpa till något.

Lycka till med planeringen!
17 maj 2011 14:49
Tack,Leroslover för tipsen. Var köper vi Vignette nånstans, o i vilket land behövs det? o vart i Österike/Schveiz körde ni över gränsen till Italien?
Av Stoffs
17 maj 2011 20:46
Tjenare Kjelle!

Jag och tjejen var nere vid Gardasjön förra året och du hittar en komplett reseskildring här: http://stoffs.blogspot.com/2010/08/roadtrip-ett-aventyr-i-europa.html
Den innehåller kartor, bilder, text och videos.

När det gäller Gardasjön så är den otroligt fin att åka runt. Vi åkte hela västra sidan innan vi valde att ta motorvägen till vår slutdestination. Men några av byarna vi passerade var Salo, Limone och Riva (alla värda ett besök).

Vi bodde även några nätter i Sirmione och jag längtar verkligen tillbaka. Det var ett litet paradis med sin gamla stadskärna, de mysiga restaurangerna runt torget och de gamla ruinerna längst ut på udden!
http://www.stoffs.se/2010/07/roadtrip-dag-7-lordag-sirmione.html

När det gäller vägar över Alperna så valde vi en riktigt naturskön avstickare på nedvägen, rakt ovanför Milano (se kartan i inlägget). http://stoffs.blogspot.com/2010/07/roadtrip-dag-3-tisdag-strasbourg-milano.html

Innan Alperna stannade vi i Strasbourg och Colmar - 2 underbara städer i Frankrike!

På vägen från Italien och över Alperna så började resan i Venedig och slutade i Salzburg, Österrike. Jag hade hört att man ABSOLUT inte fick missa Grossglockner Hochalpenstrasse - så den var med på vår rutt. Tyvärr hade vi otur med vädret då, men det var mäktigt ändå!

När man ändå är där i trakterna så kan Hitlers örnnäste eller isgrottorna i Werfen vara värda ett besök.

Allt detta och mkt mer finns i reseskildringen/resedagboken.
Tveka inte att höra av dig om frågor dyker upp!

Lycka till med planeringen och hoppas resan blir trevlig!

Skrev även ihop lite praktisk information som hjälp för andra (och ett memo innan vi åkte)
Tyskland
http://www.stoffs.se/2010/07/praktisk-information-tyskland.html
Frankrike
http://www.stoffs.se/2010/07/praktisk-information-frankrike.html
Schweiz
http://www.stoffs.se/2010/07/praktisk-information-schweiz.html
17 maj 2011 21:58
Jag tycker absolut inte att ni skall blåsa igenom Tyskland! Det finns en otroligt vacker sträcka - ja städerna längs sträckan är små söta pitoreska gamla medeltidsstäder! Googla på Romantiska vägen! :)
Allt från Würzburg ner till Augsburg och sen till Neuschwanstein är av sevärde!
18 maj 2011 12:01
Tack för alla svar vi har bokat ett litet hotell i Garda nu 1 vecka, jag ska gå igenom era svar innan resan, tack, tack
23 juli 2011 18:39
En fråga varför är Gardasjön av saltvatten men comossjön är sötvatten.