Semester runt Gardasjön

Av Hannasa
7 juni 2012 09:58
Visningar: 5072
Hej

Jag och min sambo planerar att semestera runt Gardasjön i sommar. Vi tänkte bila från Malmö genom Tyskland ner till Italien. Stanna ca 2 nätter någonstans runt Gardasjön och sedan ta oss hemmåt igen.
Vi vill gärna få tips på bra resvägar, billiga boenden längsvägen samt vilken av alla vackra byar runt Garda man ska välja att besöka. Alla tips tages tacksamt emot, gärna budgettips då vi båda är fattiga studenter!
Av Trea
8 juni 2012 17:57
Jag tycker att två dagar vid Garda låter väldigt lite! En så lång resa och sedan stanna så kort....? Gardasjön är ju stor! Det är väldigt fint och ligger många små mysiga byar runt om. Längst i norr är det lite vackrare, lite kallare vatten, lite blåsigare och lite mer äventyrare: cyklister och vindsurfare. Söderut är det lite varmare i vattnet och lite mer turister. Några fina platser: Riva del Garda, Malcesine och Bardolino. Det är tyvärr inte speciellt billigt runt Gardasjön, men kanske kan ni kolla upp om man kan hyra stugor på campingarna, eller om ni vill ta med tält. Det finns massor av campingar. Kanske går det att hyra rum också, ingen koll. Men som sagt, jag skulle inte åka så långt för bara två dagar... jag rekommenderar verkligen att planera in mer tid!

Här är ett inlägg från vårt besök vid Gardasjön förra sommaren:
http://www.freedomtravel.se/2011/08/norra-gardasjon/