Playa del Carmen, Tulum, Cancun. Tips på utflykter, arrangörer, dos & donts

7 sep. 2022 19:52 (redigerad)
Visningar: 820
Åker till Cancun tillsammans med min sambo i slutet av november och vill ha alla tips som går att få. Vi har aldrig varit där tidigare. Planen är att först ha 5 nätter i PDC (Cozumel är då givet utflyktsmål), sen 2 nätter i Tulum, 2 nätter på Isla Mujeres och sen lyxar vi till det med 4 nätter på ett all inclusive hotell i Cancun. Om nån har förslag på bättre upplägg tas det tacksamt emot.
Av M4sta86
7 sep. 2022 23:05
Missa inte Xpu-Ha och Tulum om ni gillar stränder..fantastiskt vackra stränder.. Xplore om ni vill ha en dag med ziplines, grym park..
Besök nån cenote. Vi har besökt Jardin El Eden och det var perfekt för mindre känd cenote så vi var nästan själva där..
Ta colectivos från PDC. Går mellan PDC och Tulum. Stannar var man vill i stort sätt för en strund summa. Går hela tiden fram till 10 på kvällen eller något sådant.
Hyr en Jeep eller moppe på cozumel..kör söderut och stanna vid nån beach club och njut av det fina vattnet..fortsätt därefter till östsidan där det finns kilometer lång strand med knappt något folk..stora vågor men fantastiskt vackert..
Vill ni äta lite mer genuint, ta er bort från huvudgatan i PDC. Räcker att gå upp 2-3 gator så hittar du mer lokala restauranger med både godare mat, bättre priser och trevligare bemötande..

Mexico - ett fantastiskt land