Phuket Orchid Resort & Spa. Resa med 2 småbarn, vilket rumsval?

Av Woody
11 jan. 2012 23:48
Visningar: 2280
Hej

Vi är på väg att beställa en resa till detta hotell och är lite brydd om vi ska ta ett Superiorrum eller Familjerum.
Våra tjejer är 5 och snart 8 och vill gärna att dom ska sova bra och att det inte ska kännas alltför trångt. Sen är ju ett bra läge inte helt fel heller.

Nån som har något erfarenhet och kan råda oss hur göra?

Mvh
Pär
12 jan. 2012 10:53
Hej Pär
Vi bodde på det hotellet -10, vi hade ett familjerum på markplan. Det fanns två stora dubbelsängar , våra barn är tonåringar så dina barn lär kunna simma runt i sängen. Dom kanske är lite hårda men det är ju en fråga om vad man själv sover i hemma.
Vi kommer att åka dit ingen nu i Feb.
Det är ett riktigt bra hotell, visst det börjar väl att bli lite "slitet", men vi hade inga synpunkter på något som var dåligt, bra service.

Robert
Av Woody
12 jan. 2012 11:40
Tackar för snabbt svar.

Så du skulle rekommendera ett familjerum för oss framför ett Superior med bara en dubbelsäng och utdragbara eller dylikt till barnen?
Vi ska åka i Juni i så fall vilket innebär att det lär finnas en del tomma rum och det gick bra att önska läge på rummet enligt Ving.
Hörde att det fanns mot gatan, mot poolområde och nåt läge till tror jag.
Vilket tyckte du var bäst? Läste nånstans att byggnad 5 låg bäst till. Svårt när man inte har nån karta över området. =)

Några andra tips du kan ge du som varit där? Utflykter, mat, shopping etc.

Jag och min fru var där -02 innan barnen kom till världen och då bodde vi precis på andra sidan fotbollsstadion en bit upp på en backe upp från vägen i slutet av Karon. Det var ju ett tag sen, men kom i alla fall ihåg att vi åt billiga luncher i nån av dom 6 små barackerna med plaststolar. =)

Hoppas ni får en lika härlig resa även denna gång.

Mvh
Pär
12 jan. 2012 12:09
Ja familjerum markplan, rummen mot gatan är ju från våning 1 och uppåt, kan väl vara kul att sitta på balkongen på kvällen och titta på nattlivet. Vi hade markplan mot poolerna, man kan även få utsikt mot bakgård, husvägg.
Det är lungt på kvällarna om man bor mot poolerna. Vet ej nr på dom olika byggnaderna. Tror att superior rummen är belägna på dom andra våningarna.
Vi tog Vings paradis utflykt kostade en del, Den var riktigt bra,( det är Harrys restaurant som är inblandade, ligger lite högre upp på samma gata som hotellet.) annars går man bara över gatan, det finns en massa "resebyråer" som erbjuder chartrade båtar, fisketurer, hiking, elefant.mm mm mm mm mm mm mm.
Vi ska skräddar sy våran egna dagsutflykt där iår, blir billigare än hotellets.
Försökte att undvika dom "europeiska" restaurangerna så mycket som möjligt, det var ju trots allt thaimat jag ville äta.
Vi valde att bo där för det var ok avstånd till shopping, Karon, Kata, men det är ju likadant överallt samma samma.
Diskutera/pruta priserna över miniräknaren, var inte högljud, då kan man göra riktigt bra priser.
Av Sofieja
14 jan. 2012 11:23
Hej Woody,
VI var där i februari 2010 och hade ett familjerum på markplan. Rummet är rymliga med två stora dubbelsängar, vilket passade oss perfekt. Våra barn var då 12 o 14 år.
Jättebra service, trevlig personal och bra läge på hotellet.

Rekommenderar precis som Robban, Vings paradistur... den var helt fantastisk och värd varenda krona. Det kostade ca 6000 kr för hela familjen och då ingick allt inkl 1 natt på Koh Poda i en lite bungalow på stranden. Hel häftigt när man på natten hörde aporna tjattra utanför fönstret och kokosnötterna trilla på taket. Rekommenderas.

Av stränderna så föredrog vi att åka till Kata Noi, en lite lugnare o mindre strand strax söder om Kata Beach.
Freedom Beach är en annan härlig strand att åka till och dit tar ni er med longtailbåt.
Kan också rekommendera en tur till Big Buddha, den stora Budda statyn som är byggd på berget bakom Karon.

Hoppas ni får en riktigt härlig resa :)
Av Woody
14 jan. 2012 18:49
Hejsan Robban och Sofieja.

Tack för alla tips. Tyvärr tror jag att man bara kan ligga över i bungalow under högsäsong och inte i Juni när vi åker. Kollade upp det och det var verkligen paradiset!!
Freedom beach besökte vi när vi var där -02 och det var verkligen härligt och även Phi Phi åkte vi iväg till.
Kata Noi var vi till nån gång och dit planerar vi att ta en Tuk Tuk till ett antal gånger.

Vi tog i alla fall ett vanligt dubbelrum till slut när vi beställde härom kvällen, men börjar så smått att undra om vi kanske ska ändra till familjerum i alla fall. Kostar endast 1000 kronor till.
Var bla. lite osäker om det var en fördel eller inte att bo på markplan och om det lättare kommer in kryp etc där än några våningar upp.
Är det någon av er som sett hur dubbelrummen ser ut och kan jämföra?
Om vi byter till familjerum, är det något läge som är att föredra och som man kan lägga in önskemål om?
Robban, tycker du läget mot poolerna var bästa läget?
Är det nära poolerna och öppning i grinden så man bara kan gå ut fram och åter och ta ett dopp? Är det barnpoolerna eller vuxenpoolerna som ligger där?
Enligt Ving är det i byggnad 5 och 6 familjerummen ligger i och på några andra forum hade dom tydligen rekommenderat byggnad 5.
Hade ni era familjerum i den nya eller gamla delen?

Det blev en del frågor, men det skulle kännas rätt så nice att ha ett perfekt rum då man kommer dit allra helst då man vill att barnen ska stortrivas. =)

Resan kommer def. att bli härlig. =)

Edit:
Såg nu att bla. du Sofiera hade skrivit ett inlägg för 2 år sen om byggnad 5. =)
Av Sofieja
22 jan. 2012 17:27
Jag har en layout över hur de olika rummen är belägna som jag kan skicka till dig om du vill. Jag fick den av en tjej här på reseguiden innan vi åkte på vår resa. Meddela mig din mailadress bara så skickar jag över den om du vill.

Vi bodde i rum 5111, som var ett hörnrum på markplan mot barnpoolen. Det fanns ingen möjlighet att gå direkt från balkongen/altanen via grind men man kunde ju hoppa över staketet om man ville. Men vi bodde ju på hörnet så det gick lika bra att gå runt.
Av Woody
23 jan. 2012 07:28
Det vore ju jättebussigt om du kunde göra det. Jag gillar som du märker att vara väl förberedd. =)

Min mail är (Logga in för att se e-postadress)

För några dagar sen ringde jag i alla fall och bytte upp oss till Familjerum. Det skiljde ju bara 1000:- och vi kände att det skulle kännas bättre att veta att barnen skulle få sova bra och att det inte skulle kännas för trångt.
La även in önskemål om att få hamna i Byggnad 5 vid poolen och att dom vi åker med, som har dubbelrum, skulle hamna nära. Tror inte det blir något problem då vi åker under lågsäsong i Juni.

Håller som mest på nu med att läsa lite forum mm för att kolla upp lite billiga och bra matställen och lite andra småtips. Dinogolfrestaurangen tror jag blir ett alternativ och ev. en utflykt på elefant. =)

Tack i alla fall för alla tips och för layouten. Den ska bli riktigt intressant att ta del av. =)

Mvh
/Pär