Phuket Orchid Resort - Karon Beach

23 okt. 2009 15:02
Visningar: 1323
Har bokat en resa 10 januari 2010 till Phuket Orchid Resort. Vi är 2 vuxna men har valt det här hotellet eftersom priset och läget var bra, Har läst en del om att det är i första hand ett familjehotell. Är det någon annan som varit där i januari som vet om det bara är barnfamiljer där då? Finns det någon del av poolen där det är lugnare att ligga. Vi kommer i första hand vara på stranden eller göra utflykter. Behöver tips på någon bra optiker för jag ska passa på att skaffa nya glasögon. Har progressiva som i Sverige kostar över 5.000 med en normal båge. Vad kan det kosta i Thailand? Om man vill göra utflykter till Kamala och Laem Sing Beach är det taxi eller tuk tuk som gäller? I Kamala vet jag att det alltid går att hitta en tuk tuk när man ska åka tillbaka. Men hur är det vid Laem Sing Beach? Om man åker men en longtail båt till någon ö väntar den där eller bestämmer man en tid när man vill åka tillbaka. Mycket funderingar men jag hoppas att några kan hjälpa mig med att får bra svar.
23 okt. 2009 16:00
Fanns det verkligen inget billigare alternativ som boende?!? Känns bortkastat att bo på så lyxigt hotell när man ska göra många utflykter och bara är två vuxna... men men... Tips var det:

Förmodligen är det mycket barn på hotellet. Antagligen får ni också plats men om man inte gillar barn som leker och plaskar runt kommer ni nog att bli besvikna där på Phuket Orchid Resort.

Tar man en Tuk tuk och åker en bi bort så brukar de alltid erbjuda "pick up" alltså att man bestämmer en tid när de ska hämta er... Har åkt många gånger och det har aldrig strulat!
Samma sak gäller Långtail... De vill gärna hämta!

glasögon vet jag ingenting om!

Jag och min sambo är i området samtidigt så vi kanske ses!!

Mvh Frippe
Av Lillam
24 okt. 2009 12:57
Bott där tre gånger. Första gången då det var pyttelitet och vi bodde i en bungalow. Ingen trafik. Bara grusväg. Genuint och underbart. Nästan tomt på stranden.
Nu är det full fart. Jättestort och jättefint. Ändå.
Det finns bäde delar av poolområdet där barnen plaskar omkring och andra där man kan ligga mer i fred.
Vi åkte till Phuket town och skaffade glasögon. Billigt!
Tuktuk om ni vill åka mindre säkert och taxi om ni vill ha bälten på er och vanlig AC:-)
Longtailbåtarn ligger och väntar på att få sina kunder. Gör upp om heldag eller bara ta en.
Beställ utflykter genom "hål i väggen". Fungerar bra och billigare!!!

Vi åker igen i januari, men inte till detta hotell denna gång. Men vi ska dit och "hälsa på".

Ni kommer att få det underbart! Lovar!