Nytt charterbolag som skräddarsyr resor för de som vill ha bäst service.

Av Magnus
10 mars 2006 21:36
Visningar: 740
Vi är två gamla reseledare med flera 10-års erfarenhet som planerar att starta ett nytt charterbolag med resor till Grekland till att börja med. Vi har valt de finaste och enklaste hotellen utanför alla de stora turistfällorna. Tanken är att ta tillbaka charterresorna där de var förut, med bra service av svensktalande, duktig personal, 24-timmars service, platser där man verkligen kan njuta och koppla av men ändå inte långt från stoj och glam om man vill. resor där man faktiskt kan resa ensam och träffa nya trevliga bekantskaper. Resor där man helt enkelt får det bästa av Grekland och duktig, utbildad personal som verkligen kan sitt jobb. Man kan boka allt från villor till studios.

Lämna gärna en kommentar angående detta.

MVH

Magnus och Linus
Av Blondie
11 mars 2006 11:10
Svensktalande personal är väl inte så nödvändigt? ..engelska funkar ju bra och då kan man ju utnyttja lokala guider som ända vet mest (och bäst?) om resmålet

tipsar
Nina
Av Magnus
11 mars 2006 23:41
Well, det ar ju onekligen sa att manga som reser ar lite blyga for att anvanda sin skolengelska och guiderna hos oss far utbildning av de basta lokala guider som finns. Vara guider kommer aven att vara kunniga i spraket i det land de jobbar i. Sen ar det sa att lokala guider jobbar at sa manga olika bolag att de inte hinner ge den service och tillganglighet som vi vill ge vara gaster.
Magnus
Av Yvonnb
12 mars 2006 03:14
Hej!
Tycker att det låter som en bra ide, att hitta pittoreska småställen är inte lätt om man vill ha en bokad resa.
Jag tycker att det är bra att guiderna kan svenska eftersom alla inte är vana att använda engelska i vardagslag. Man missar information som kan vara viktig.
Av Tony - Reseguiden.se
12 mars 2006 23:35
Ja, det finns kanske en marknad för det eftersom kostnadsläget i Grekland stigit men frågan är hur stor. Du anger inte målgruppen för era resor men den borde rimligen ej vara primärt barnfamiljer och äldre par och då undrar jag om behovet av svensktalande och 24-timmarsservice är nödvändigt.

Spontant känns det som ni borde fokusera på detta med boendet, alltså sälja bara det, dels för att det finns oerhört många billiga flygalternativ från Skandinavien till Grekland och för att konkurrensen på charterresor är stenhård. Efter alla "grekiska" charterkonkurser är toleransnivån för nya aktörer möjligen mättad i kundledet också.

Grundtipset är; kontraktera dom hotell ni skulle och gör en sajt där man enkelt kan boka och betala sitt boende i förväg. Ställ garantier till kommerskollegium och satsa pengarna på en bra telefonbokning och mottagningsapparat för att ta emot bokningarna här hemma. På plats hittar man själv till hotellet och behöver ingen hjälp med det.
Av Ivan
13 mars 2006 16:07
Håller med Toni i det mesta, glöm flyget.
Men funderar över målgruppen och tror istället att barnfamiljer med tajt budget kan vara intresserade av boendet.
Yngre med island hopping-erfarenhet vill nog inte låsa sig till bokat boende.
OK, det blev dyrare efter euron. Men det gällde framför allt de större turistöarna t.ex Kos och Rhodos.
24-timmars service och svensktalande får mig att tänka på ett äldreboende.
Men lycka till. Grekland är alltid värt en resa.
Av Magnus
24 mars 2006 03:58
Själva idén med bolaget är ju att man bara ska behöva kontakta företaget via nätet eller per telefon och sen är det klart. Man ska helt enkelt betala ett fast pris och allt ska vara inkluderat och inte som hos alla bolag idag där priset är ett i tidningen och sen när allt är klart har man fått betala flera tusen kronor extra för att få badrum, toalett, dusch, mat på planet etc. Göra allt mycket enklare för kunden helt enkelt.
Av Anh
16 maj 2014 05:51
hej

Vill någon starta ett nytt charte resa till VietNam med mig, Själv är jag vietnamese. Har bott i Sverige sedan 1993. Jag har många kontakter i Vietnam, kan fixa bra pris till 5 tjärniga nybygga hoteller. Har erfarenheter hur man går till väga där.... kontakta mig via mail (Logga in för att se e-postadress)
Av Magnus
16 maj 2014 08:51
Hej Ahn!
Det går inte att skicka mail till den adressen du uppger. Svara gärna mig på (Logga in för att se e-postadress)

Med vänlig hälsning,
Magnus
Av Anh
16 maj 2014 11:47
(Logga in för att se e-postadress) är båda företag jag har i sverige..
Av Anh
16 maj 2014 11:53
Jag befinner mig justnu i Vietnam Halongbay. Känner mug sugen på detta bana. Men har inte erfarenheter inom resebranschen . att samarbeta med svensk erfarna inom resbranschen för mig är ett måste. det som jag kan bidra är kontakter och fixa allt med lagen att göra här. Och med mera!!!