Något särskillt att tänka på?

25 nov. 2014 22:32
Visningar: 340
Vi ska resa för första g till Filipinerna 17/12 vi kommer att börja med Malapasca och efter nga dar vidare till Panglao vad bör vi tänka på ? Några kul och peppande tips?
26 nov. 2014 10:40
Hej Jeanette;
Vi har varit på Malapascua två år i rad. I mars kommer vi att vara där igen.
Några Malapascua råd: Lär känna ön och dess lokalbefolkning. Vandra runt i de olika byarna och prata med de fantastiska människorna. Ta reda på när byborna har fest. Det händer ganska ofta. De kommer att uppskatta er närvaro. Besök Kalangamann Island. En fantastisk paradisö såväl under som ovanför vattenytan. Korallrevsväggen runt ön är en dröm för öga och själ. Njut och sup in atmosfären på Malapascua. Det är mycket som är magiskt. Bland annat att ta sig till den västra delen av ön och med en barbecue på stranden avnjuta solnedgången.

På Panglao är Alona Beach den naturliga samlingspunkten. Restaurangutbudet är stort och bra. Härligt strandliv även på kvällarna. Ta en banka till Baliqasac en tidig morgon och upplev delfinerna i det fria. Snorkla eller dyk runt denna lilla ö som har ett fantastiskt korallrev. Närheten till Bohol skapar också utrymme för upplevelser. En färd på Lobocfloden med härlig buffe och filippinsk folkmusik är, tycker vi, trots lite "turistfällavarning" en annorlunda och lite spektakulär upplevelse. Staden Tagbilaran på Bohol med sitt myller av tricycles och människor är också ett "måste" tips.
Ha en underbar resa!
Av Petteri
28 nov. 2014 17:24
Vår höjdpunkt var Pamilacan, 2 h från alona beach (ta med öronproppar på Banka båtarna), bo hos Junior och snorkla med vilda (ej matade) valhajar. ca 150 kr/natten vid vattnet helpension, max 9 turister i taget på ön. Suveränt, enkelt och fritt från massaas:)