Manhattan i juli

Av Azasjo
27 feb. 2013 15:37
Visningar: 301
Vi funderar på att besöka NY (Manhattan) i juli men är oroliga för att det kommer att vara fruktansvärt varmt. Står man ut med värmen eller kan resan bli förstörd...?
27 feb. 2013 16:10
Hej!

Det fantastiska med USA är att de kan det här med airconditioning :)

Ni kommer bara svettas utomhus (väl så mycket om ni har otur) men inomhus oavsett om det är hotell, butik eller restaurang kommer ni ha det svalt och skönt på gränsen till för kallt. (Tänk er affärer där mejerivaror är i ett avskärmat rum med dörrar!)

Så beroende på vad ni kan stå ut med så funkar det alldeles utmärkt att vistas på Manhattan.
Av Annl
27 feb. 2013 16:38
Vi har besökt NYC en gång i början av juli och en gång i slutet av juli.

Den första gången var det hettvarmt ute men helt OK som Nisse skriver inomhus med tanke på AC. Den andra gången då vi kom i slutet av juli var det varmt men helt OK.

Ett bra tips om man ska besöka NYC på sommaren och ska bo på hotell är att boka hotell med takpool - det hade vi på den senaste resan och det var kanon och toppen att kunna ta sig ett svalkande dopp. Vårt hotell heter Holiday Inn något om jag inte minns fel och det ligger mellan 9 och 10 Ave runt 56 Str. Men det är enkelt att hitta på en bokningssajt eftersom det inte finns så många hotell med takpool på Manhattan. Hotellet var också helt OK i pris och viktigt är att inte lura sig av bilderna (kanske har de bytt nu) men de var rätt trista minns jag. Ocg jag minns att flera personer hade skrivit på Trippan att hotellet borde lägga ut nya bilder eftersom de gamla var badwill för hotellet och inte med verkligheten överensstämmande.
Av Azasjo
1 mars 2013 09:35
Tack för era svar. Jag skulle helst vilja åka när det är svalare, men pga skola för barnen och vår egen semester så får det bli juli ändå. Det lär bli hett mellan skyskraporna ...

Jag har gjort en lista på vad vi skulle vilja hinna med på en vecka. Är den för optimistisk? Något vi bör stryka eller lägga till?
Empire state building
Frihetsgudinnan - båttur
The high line
Ground zero
Naturhistoriska museet
Central park
Times square
Grey line-bussar
Brooklyn bridge
Lower east side temement museum
New York public library
Av Peter_o
1 mars 2013 10:21
Visst hinner du med det du räknat upp, och till listan måste du lägga en del promenader eftersom det är en av höjdpunkterna i New York. Trots värmen.

Köp 7-dagars Metrocard ($29) för det blir en hel del tunnelbanefärder kan jag lova.

/PeterO
1 mars 2013 10:51
När du har varit på (eller innan) Naturhistoriska så rekommenderar jag ett fik med ett helt enormt utbud på både mackor och söta bakverk som ligger ett par (långa) kvarter upp!

Cafe Lalo ligger på West 83rd Street (Amsterdam ave).
http://cafelalo.com/cafe/menus/

(Kolla in menyn, säkert runt hundra varianter)

Kuriosa - i filmen Youve Got mail är fiket med :)
Av Azasjo
1 mars 2013 12:58
Ännu fler frågor: Ungefär hur mycket pengar per person kan man räkna med att göra av med varje dag när det gäller mat, transport och inträden? Vi planerar inte att äta på lyxrestauranger! Vi är två vuxna och två tonårstjejer.
1 mars 2013 16:41
Hej Azasjo!

När du säger lyxrestaurang undrar jag var du lägger ribban?
Jag äter middag för 300-400 spänn i snitt kanske mer och det är inte ansedda lyxkrogar men inte heller det billigaste man kan komma undan med. Men för mig är maten en del av resan.

Du kan komma riktigt billigt undan om du vill (det finns säkert någon här som har bra tips utöver hamburgare på div kedjor) eller kanske runt 200 kr, men det beror ju också på om man vill äta bara en sallad eller en stek plus vad man dricker till.

Äter du rejäl frukost relativt sent ( d v s inte kl 7 på morgonen) så står du dig länge på den och kan fylla på med en bagel t ex kring lunch. Så mat under resten av dagen behöver inte bli dyrt om du kan tänka dig junkfood eller mackor som utfyllnad.

Transportkostnaden har du ju om du kollar peter_os tips om metrocard. Du kan själv kolla respektive hemsida på de attraktioner du vill besöka - där kan biljettpriser stå (Empire kostar t ex $25 plus xtra).

Sen är detbara att do the math! :)

Här har du några i mitt tycke ställen som har schysst mat som inte kostar skjortan:

http://www.outback.com/restaurant/locations/NY/New-York/New-York-6th-Ave-Chelsea/index.aspx
http://www.tgifridays.com/storelocator?q=new+york

Men då skall man helst gilla stekar och kyckling men som du ser i menyerna finns annat.

Jag har aldrig ätit på dem i just NYC men på annat håll i USA.
Av Annl
2 mars 2013 10:04
Vill du hålla matkostnaderna nere så kan ett tips vara att bo på lägenhetshotell. Även om man de facto inte lagar mat själv så kan man ta take away mat till middag och eftersom portionerna ofta är så stora så räcker maten till dagen därpå också. Jag har i andra trådar tipsat om Duffina Ammont som är ett riktigt bra lägenhetshotell där vi bodde nu senast vi var i NYC. Men de har inte någon pool, vilket jag skrev om tidigare och som inte är så dumt.

På det hotellet med pool som jag tipsat om tidigare i tråden kunde man beställa upp ett kylskåp på rummet.

Annars så är det fullt möjligt att äta billigt i USA och portionerna är som sagt stora och det är helt OK att dela eller att be att få med sig en doggy bag.

Du hinner garanterat med de aktiviteter du listat skulle jag säga.
Av Azasjo
2 mars 2013 18:44
Tack för era tips, bara att ta fram miniräknaren och räkna!
Hotellet med pool såg bra ut, lite dyrare än de jag tittat på innan men det skulle vara skönt med pool och barnens skulle jubla! Att dessutom ha kylskåp på rummet vore perfekt, då kan man spara in frukostpengar.
Av Annl
3 mars 2013 11:18
Om du bestämmer dig för det hotellet som jag tipsade om med pool så vill jag bara komma med ett viktigt tillägg på tal om frukost. När vi bokade så kunde man välja mellan rum med frukost och rum utan frukost. När vi varit i NYC på tidigare resor har vi alltid bokat utan frukost men just på detta hotellet var det så prisvärt med frukost inkluderat så vi bestämde oss för att slå till på det. Det var dumt visade det sig senare - vad vi fick var värdecheckar som vi kunde använda som delbetalning för hotellets svindyra frukost. Men det skippade vi och gick ut på stan i stället.

Ja, kylskåp är bra att ha, både till dryck och för att förvara mat. Kan ju vara bra att veta att när man köper med sig take away mat så får man alltid med sig bestick så det är ju fullt möjligt att käka middag hemma på hotellet någon kväll om barnen skulle vara trötta.
Citerat från azasjo:
Tack för era tips, bara att ta fram miniräknaren och räkna!
Hotellet med pool såg bra ut, lite dyrare än de jag tittat på innan men det skulle vara skönt med pool och barnens skulle jubla! Att dessutom ha kylskåp på rummet vore perfekt, då kan man spara in frukostpengar.