Indien eller Filippinerna

10 aug. 2019 23:59
Visningar: 118
Hejsan,

Vi tänkte tillbringa 8-10 veckor av vintern till något av ovanstående länder. Vi har rest väldigt mycket men dessa två länder har vi inte varit i. Tanken är det land vi väljer tillbringar vi kanske totalt sex veckor i och resterande i något "grannland". Vi har en treåring som varit med och rest sedan han var 1 år och är något av ovanstående länder att föredra före det andra? Vi reser lokalt tåg/buss/taxi/båt när vi är på äventyr. Blir det Indien så är det delstaten Kerala som är av intresse och eventuellt Lakshadweep Island. Filippinerna vet vi om flera pärlor men har inga begränsningar där.

Vad vi gillar på våra resor.

Kultur/Historia/Natur/Lokalbefolkningen/Mat och gärna någon trevlig strand när man ska pusta ut. Problemet är väl att vi sällan pustar ut utan kör järnet för att ta in så mycket som möjligt när vi besöker nya länder. Men denna resa tänkte vi faktiskt tona ner det lite och kunna vara på ett ställe någon/några veckor.

Gällande visum/vaccin/försäkringar och dylikt har vi givetvis koll på.

Tack på förhand
Av Erik777
11 aug. 2019 00:42
Jag har aldrig varit på Filippinerna, men älskar Kerala. Det finns massor att se, från flodbåtsutfärder och stränder till teplantager och tempel. Underbar mat och underbara människor. Det går lätt att ta sig runt med tåg och buss. Ibland kan det vara lite panikartat när man inte hör ett jota av utropen på stationen, men numera finns det bra appar för sånt. Allt, förutom boende är dessutom löjligt billigt. Vegetarisk gatumat kan kosta så lite som 10 rupier, och räcka till mer än en person. Vill man ta det lungt på stranden och har barn kanske Kovalam eller Alappuzha passar. Det förstnämnda har en massa Yoga-grejer om man gillar sånt, och ligger bekvämt nära Thiruvanantapuram. Det sistnämnda är förutom en strandort även centralort för flodbåtssystemet. Man kan hyra en båt, eller åka med kollektivtrafiken. Kan även rekommendera staden Cochin.