Campervan i NZ från Auckland till Queenstown, tips o råd?

Av Weees_
19 sep. 2015 16:57
Visningar: 718
Hej!
Jag och min sambo ska till NZ 2 nov och har bokat en Jucy Cabana (Campervan) i ca två veckor. Vi börjar våran resa i Auckland och avslutar den i Queenstown där vi lämnar in campervanen och flyger därifrån sen. Vi har en del punkter vi redan nu vet att vi vill se och uppleva och de är:
Matamata - Hobbitland
Rotorua - Svavel äggfis vulkan
Taupo - Fallskärmshoppning
Tongariro National park - Vandring?
Wellington - Båt över till Sydön (OBS!! Boka biljett?)
SYDÖN:
Milford sound (Fiordland national park)
Queenstown

Har ni några tips på vad som kan underlätta våran vistelse/resa här? Någon bra karta eller bra appar man kan ladda ner? Bra campsites? Vad det brukar kosta osv att stanna över natt? Får man stå på ställen där det inte är "campsites"? Tacksam för alla tips!
Med vänlig hälsning R
27 sep. 2015 17:08
Tänk på att planera körningen. Det tar oftast lite längre tid att köra än planerat då många vägar går genom berg så det blir ganska brant och kurvigt på sina ställen. Plus att vägarna är ganska smala (typ som en smal landsväg här i Sverige).
Att kombinera karta/gps är att rekommendera men tänk på att Gpsn lätt kan lura in en på småvägar som tar längre tid att köra. Så många ggr är kartboken bättre.
Kostnaden på camp beror lite på om ni vill ha med elstolpe eller inte. I städerna är det lite dyrare och på de större campen där får man kanske räkna med runt 500kr/natt men på "landet" blir det billigare. Oftast går det även bra att freecampa. I vissa städer är freecamping dock helt förbjuden (det är då skyltat). Annars gäller freecampingsförbud 200 m efter en sådan skylt.
Sen kan jag ju bara passa på att säga att det är helt magiskt i NZ. Varje kurva bjuder på en helt ny magisk utsikt så njuuut när ni är där!!
Av Trea
30 sep. 2015 09:51
Det är några år sedan vi reste med husbil i NZ, men det var fantastiskt! Minns inte priser på campingar, men NZ är ett husbilsvänligt land: många campingar och dessutom många ställen där man bara kan stanna och tömma avloppsvatten och liknande. Fricampa går bra, men inte överallt. Kolla skyltar och liknande. Tror att vi hade en karta över NZ där alla campingar var utmärkta. Bra! Vi har skrivit om vår husbilsresa på NZ här:
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-runt-med-husbil/
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-med-husbil-del-2/
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-med-husbil-del-3/
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-med-husbil-del-4/