NZ i två månader. Campervan eller bil/hostel

29 okt. 2015 21:00
Visningar: 919
Hej!

Jag och min tjej reser till NZ i februari och mars nästa år.

Vi velar och kan inte bestämma oss om vi ska hyra en campervan och campa eller om vi ska hyra en bil och bo på hostel.

Vi tar nu tacksamt emot svar och tips från Er resvana personer på forumet!

Frågor och funderingar:

1. Vad gäller med camping i NZ? Måste man "checka in" på campingar för att inte åka på böter osv. Vad jag kan läsa mig till så är inte free camping något att föredra... Jag har läst om vakter som åker runt och skriver böter, är det så illa eller klarar man sig om man gömmer undan campervanen lite?

2. Vissa säger att campervan är billigt i NZ, men när man kollar på bokningssidorna så kostar det cirka 40.000 för två månader med full försäkring. Vad har vi missat? Vi har varken nerver eller tid för att köpa campervan och sedan sälja...

3. Om vi går på bil/hostel, hur ser det ut med just hostel under februari och mars? Är det fullbokat eller kan man droppa in samma dag och få plats? Vi vill gärna bo i privat rum. Vi vill ha friheten att inte behöva boka alla nätter i förväg.

Tacksam för svar!
2 nov. 2015 16:51
INGEN som har några tankar kring detta?

Flyg är bokat nu och vi ska boka bil. Vi önskar veta hur bokningsläget ser ut för aktuell period? Finns utrymme för att komma samma dag till hostel och rum finns ledigt?

MVH, Linus
2 nov. 2015 19:47
Reste inte med campervan själv men träffade folk som gjorde det.

1. Vissa klarade sig helt undan att bli ertappade, men andra jag pratade med hade fått betala böter, och vissa hade klarat av att prata sig ur det. Det är väl en chansning, men jobbigt att vara orolig för skulle jag tycka..

2. Ingen aning om pris osv, men det låter ju alldeles för dyrt. Sen är ju såna företags försäkringar snordyra. Leta upp en försäkring på hemmaplan i stället.

3. Beror på hur kräsen man är. Ska ni tvunget ha privat rum är det inte säkert att ni får det varje kväll, men det går väl att anpassa sig ibland kan jag tänka? Annars köp ett tält, en del hostel har billiga tältplatser där du får nyttja faciliteterna.

Men det blev bil och hostel som gällde eller? Som sagt ovan så finns det rum ledigt på något hostel, man får bara leta runt om det första är fullt. Kolla upp om det är några festivaler eller liknande är ett bra tips, så vet du mer om du behöver förboka någonstans. I Queenstown brukar vara högt tryck på hostels. Skulle nog köpt ett tält att ha om det kniper, om ni verkligen inte vill dela rum med andra.
3 nov. 2015 09:47
Tack Kelmelid för riktigt bra svar!

Ja, vi har nu bestämt oss för att det blir bil och hostel, det passar våra personligheter bäst ;)

Bra tips om det där med festivaler osv. Vi börjar i Queenstown och där kommer vi ha förbokat ett par hostelnätter. Sedan åker vi 8 veckor upp mot Auckland. Som du nämner så är vi flexibla, privatrum är önskvärt men vi klarar oss helt klart i dorms vissa nätter.

En kamrat som gjorde exakt samma resa 2010 samma tidpunkt på året hade inte stött på nämnvärda problem med fullbokade hostel.

Återigen, tack för svar :)