Bokat resa till Israel, tips tages tacksamt emot!

Av Kennedy
3 dec. 2010 10:33
Visningar: 2918
Hej!

Nu har vi bokat in en resa till Israel kommande sommar. Två veckor kommer vi vara där och har siktat in oss på att första veckan se Jerusalem, Bethlehem samt bada i döda havet. Den andra veckan tänkte vi slappa i Tel Aviv! Nu vill jag gärna ha tips vad vi inte ska missa, vad vi ska undvika men framförallt tips på HOTELL?! När man tittar på internet är det ganska dyra hotellpriser. Är det någon som har tips på bra och prisvärda hotell i Tel Aviv, Jerusalem eller vid Döda havet så skriv gärna det! Alla tips om Israel och era upplevelser tages tacksamt emot!!
Av Kati_
19 dec. 2010 16:51
Hej

Beroende på vilken tid på sommaren ni är där: Augusti är det svårt att hitta hotell i Tel Aviv spontant. Stan är full av turister!

Israel är ett litet land och man tar sig lätt runt med Egged Bus för en billig penning. http://egged.co.il/Eng/

Kolla på hostelworld där finns det billiga alternativ. Är man inte så kinkig med boendet: Jag har bott på tex Gordons Inn billigt, stor frukost, 2 kvarter från stranden, 2 kvarter från Dizengoff och shopping.

I Jerusalem ta en Free Tour i gamla delen...mycket informativt och bra guider. De brukar stå utanför Jaffa Gate http://www.newjerusalemtours.com/

Döda havet: Förslagsvis bo på kibbutz Ein Gedis hotell. Man bor i en botanisk trädgård som är uppodlad från ingenting...pool med utsikt över Döda Havet! Magiskt ställe. Åk sen med bussen från receptionen till spat.
http://www.ein-gedi.co.il/en/?cat=3

Hoppas att ni får en trevlig resa

Mvh Kati
15 maj 2011 02:35
Vi åkte till Eilat men sedan hyrde vi egen bil och vi körde till Jerusalem, Betlehem och Jeriko. Vi badade naturligtvis i Döda Havet vilket var väldigt märklig upplevelse men kul.
Vi besökte Masada klippan och tog linabanan upp dit.
Sedan tog vi en resa från Eilat till Taba och där gick vi genom gränsen och bytte till en Cheva Van som tog oss 11 timmar genom Sianiöknen under Suez kanalen och vidare till Kairo.
Det var en häftig upplevelse!

Mvh Eva
16 maj 2011 19:58
Tel Aviv är inte direkt ett slappar ställe..Netanya, Tiberias eller Eilat om ni vill ha det riktigt varmt passar bättre så kolla upp lite bilder därifrån så ser ni ju på ett ungefär om ni håller med..
Av Kennedy
24 maj 2011 15:36
Är det enbart Netanya som är bra badort längs medelhavskusten? Ska man hellre satsa på det än Tel Aviv?
24 maj 2011 19:53
Netanya är lugnare än Tel Aviv men jag tycker att Tel Aviv är bra men annars kan jag rekommendera att bege sig antingen söderut till Ahdod som har en grymt bra strand eller till förorterna norr om Tel Aviv, speciellt då Herzliya där vågorna är lite högre och man kan surfa om man vill.