Bangkok

Av Veiron
25 jan. 2010 20:58
Visningar: 228
Önskar tips på måsten om man spenderar 2 dygn i Bankok.
Alla tips och förslag mottages tacksamt!
Av Karten
26 jan. 2010 11:53
Hej, Grand Palace är ett utav "måstena" men se upp med "säljare" som säger att Grand Palace är stängt och vill att ni följer med dem till deras "kusins" marknad eller shop för att handla. "Säljarna" är uppklädda män som försöker få turister till olika försäljningsställen. Oftast har dom här "säljarna" någon typ av provision från försäljkningställena. Otroligt nog så har dom alltid kompisar från Sverige som dom refererar till.
Om ni är intresserad utav akvaium så är Siam Center Aquarium sevärt.
China Town är också lite speciellt och sevärt. För shopping så finns MBK shopping center på Sukhumvite Road eller nattmarknaden på Patpong gatorna
Dagsturer till diverse sevärdheter utanför stan tar pga mycket trafik mer tid än vad man tänkt sig. Man åker oftast mer buss jämfört med tiden man får på sevärdheten.
Safari World är ett sevärt nöjesfält om man har barn.
Om ni tänker er åka iväg utanför stan på något så rekommenderar jag er att hyra en privat taxi. Dom hjälper till med allt och framför allt så kan dom språket.

Här är en sida med lite kvälls och natt tips http://welcome.to/siamfun.

//joakim
26 jan. 2010 12:14
Vill bara lägga till en kommentar kring Grand Palace. Som sagt, följ inte med om någon säger att det är stängt, det är fel. Vi råkade ut för samma sak i april 2009 men vi hade läst på och gick inte på det. Inom gångavstånd från Grand Palace har du också Wat Po med den liggande Buddhan, Tog nog inte mer än 10-15 minuter att gå.. om jag inte minns fel. Är du där på en helg rekommenderar jag Chatuchak marknaden, går snabbt att ta sig dit m h a skytrain.
26 jan. 2010 14:02
1. Grand Palace & Wat Po (liggande gyllene buddhan). Du kan ta flodtaxi från skytrain stationen Saphan Taksin till Wat Po!
2. Shopping MBK & Pratunam (gångavstånd från MBK) & nattmarknaden Silom Road
3. Chinatown
4. Lyxig med prisvärd middagsbuffé på ex Hilton Millenium precis vid Chao Praya floden alt middagskryssning på floden
5. Drink (kostar som i Sverige!) på Sirocco bar (http://www.lebua.com/bangkok/dining/sirocco/) eller Vertigo bar (Banyan Tree hotel)

Läs mer här om vilka lurendrejerier som förekommer: http://www.bangkokscams.com/scams-in-bangkok/wat-po-landing-fee-2.html

Tar du taxi - se till att taxin ALLTID kör på taxameter och gå INTE med på fast pris - det är normalt snorbilligt med taxi i Bangkok så många chaufförer försöker få till ett fast pris... Annars är det bäst att nyttja Sky Train så välja gärna ett hotell i närheten av en station.

Vagabond har en bra resguide om Bangkok som du kan ladda ner gratis!