Stöd Ukraina

Evelinanilssons blogg

Måndag 16 December 2013 - Koh Kradan

Welcome to paradise...

...står det i menyn på stället som vi bor på nu. Och det kanske är sant?!? Det är i alla fall en mycket fin lång strand med turkost vatten och utsikt mot flera andra små bergiga öar som stupar rakt ner i havet.

Inte helt oväntat så kom vi till flygplatsen i Bangkok alldeles för tidigt i onsdags. Men efter lite kall och trött väntan, så blev det glada miner när barnen fick se planet vi skulle åka med - coolt målat med en näbb på nosen.

I Trang möttes vi av en fuktig värme där 30 grader kändes mycket varmare än Bangkoks 33 grader. Hittade en minibuss som tog oss till havet (ca 1 tim) och en long tail båt som tog oss ut till Koh Muk, vilket kanske skulle tagit en halvtimme, men eftersom båtföraren inte vågade köra in till stranden på grund av vågorna, så fick vi runda ön igen och gå iland vid en pir. Därefter blev det mopptaxi över till rätt strand. Barnen tycker att det är lite konstigt att åka bil utan bilstol och moppe utan hjälm och det är ju sunda reflektioner!

Vi hade tre hela härliga dagar på Ko Muk, där det mesta handlade om solskyddsfaktor och lek med vågorna i havet. En dag tog vi moppetaxi till "pirsidan" av ön och gick hela vägen tillbaka. Stannade längs vägen för mellanmål och handlade lite i några små mataffärer. En annan dag hyrde vi en kajak och paddlade till Emerald cave där vi simmade 80 m genom en tunnel i berget och kom fram till en lagun omringad av stupande bergväggar. Häftigt ställe som man mycket väl kan förstå att piraterna använde för att gömma sina skatter i. Synd bara att vi var där med drygt hundra japaner...!

Söndag morgon tog vi en båt över till Koh Kradan, en liten ö utan någon inhemsk by - bara 7 mindre reporter längs den långa stranden. Vi bor på Reef Resort som har 16 rum runt en pool en hydda i mitten som är kombinerad reception och frukostmatsal. Längs stranden hänger flera hängmattor och ute i vattnet kan man snorkla och se massa fina fiskar. Även fast vi bor med pool här, vilket vi inte hade på Koh Muk, så konstaterade Emil att Koh Muk var bättre eftersom man kunde leka i vågorna där!

Emil har haft en släng feber och jag är förkyld, men vi har inget att klaga på - njuter av lugnet! Idag åker vi in till Trang på fastlandet. Sedan får vi se var vi styr kosan!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Från håll-i-gång-ö till lugnaste stranden
10 år sedan
Resans bästa dag!
10 år sedan
Skit också...
10 år sedan
Nyår, mardröm och ryssar
10 år sedan
God jul!
10 år sedan