Stöd Ukraina

Tina_ms blogg

Lördag 14 Februari 2015 - London

Weekend i London

Vi reste med Norweigan till Gatwick flygplats strax utanför London.
Det var ganska lätt att hitta på själva flygplatsen men vi upplevde att det var smått kaotiskt att ta sig från flygplatsen med underground till centrala London.
Vi bad om hjälp i servicedisken, vilket visade sig inte vara så lyckat. Vi köpte onödigt dyra tågbiljetter ( ca 550 kr för 2 personer enkel resa.)
I Victoria London så fick vi byta station och tåg för att ta oss ut till Kensington.
Kensington var ett mysigt område att bo på med mysiga restauranger på gångavstånd och bra läge i förhållande till det vi ville se.
Vi gav ganska snabbt upp underground systemet och hyrde cyklar istället. Det kostade 2 pund för 24 timmar och fungerade väldigt smidigt (y)
Från hotellet cyklade vi runt hela Hyde Park, till Royal Albert Hall och bort till Natural history museum.
Detta museum är väl värt ett besök, de har f.n. en konstutställning med 2014 års naturfotografer.
Vackra och en del gripande och tänkvärda bilder :-)
Inträdet till själva museumet var gratis, sedan var det vissa utställningar som kostade extra.
Vi cyklade även till Oxford street som är en större shoppinggata.
Om man inte har så mkt tid i London så är det väl värt att åka på en arrangerad sightseeing tur. Vi var iväg en heldag och hade en mkt kunnig guide med oss, en väldigt givande dag med besök på bl.a. London Tower, The Eye, ST Pauls Cathedral och Buckingham Palace.
Vi hade aldrig hunnit se så mkt själva om vi på egen hand skulle åkt runt till alla sevärdheterna, dessutom fick vi mkt kunskap och tips på köpet av vår guide :-)
I London får man ju inte missa deras klassiker fish & chips i tidningspapper och en kall engelsk öl till :-) För var smakar det väl bäst om inte på plats på en mysig pub med glada och skålande engelsmän runt omkring
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet