Stöd Ukraina

Marianas blogg

Torsdag 24 Juli 2008 - Lucca

Vår i Toscana

Reste till Toscana i slutet av april för att möta våren, som knappt kunde anas här i Göteborg. Hade bokat in mig på ett litet charmigt hotell i Lucca, staden med hundra kyrkor, som grundades av etruskerna ca 500 fKr och blomstrade från medeltid till renässans. Bodde i gamla staden som har en rik historia och är innesluten av en imponerande mur från 1500-talet. Muren är 12 meter hög och 4-5 km lång, där man kan promenera och cykla i en allé av träd, med bergen som panoramautsikt och med grönområden lämpade för picnic, rasta hunden, besöka caféer etc.
Första mötet med Florens-Lucca var kylslaget – regn och blåsigt – tvingades landa i Bologna fvb buss till Florens. Men sen var det vår med grönska och blommor överallt. Vi strövade runt i gamla sta´n med dess trånga gator, gamla kyrkor och torn. Det mest spektakulära tornet är Torre Guignigi med stenekar som växer på toppen där man har en hänförande utsikt över omgivningarna. Lucca en perfekt utgångspunkt för utflykter till Florens, Siena, San Gimiginano och till havet etc. Det blev utflykter till den lilla staden Barga uppe i bergen och till Viareggio vid havet (på själva nationaldagen!).
Lucca erbjuder ett gott urval av restauranger med utsökt mat och vin från trakten.
Alltså en lyckad vårvecka i Toscana!
Dela med andra:    

Kommentarer
Isaksson säger:
Din beskrivning av Toscana får en att längta dit. Jag blir utan arbete nu i sommar och har just börjat titta på alla tänkbara och otänkbara resor som finns. Åkte du på egen hand eller var det en organiserad resa?
Postat 2009-04-08 17:00  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet