Eleonoras blogg

Onsdag 30 Juli 2008

Utrotningshotade djur

Vi hade en helt fantastisk dag på Nordens Ark. Jag var lite rädd att det skulle bli för varmt för oss då temperaturen visade på 27°, men det var bara skönt då vi fick mycket skugga av alla träd.

Vi hade tänkt börja med att äta lite lunch, men så blev icke, då vi fick veta att tigrarna skulle matas om
en kvart, hungriga skyndade vi iväg mot inhägnaden. Jag bör tillägga att Philip ett av barnbarnen var med han är 11 år, så detta var extra viktigt för honom.
Jodå, vi hann vilken tur vi hade, kunde lika gärna missat det.
Jag (mormor) fotade för glatta livet, det här skulle förevigas, ja resultatet blev bra och mindre bra, fota djur är inte det lättaste med stängsel framför, dock tacksam att det fanns.
När amurtigern släpptes in höll vi nästan andan, vi var så nära så nära detta rovdjur.
Undrar om vi eller tigern var hungrigast?
Tigern fick kämpa lite för att få loss sina köttbitar som var uppbundna på trädet, när den fått loss bitarna gav den sig iväg med bytet i munnen till ett buskage för att inta sin delikata lunch.
Denna underbart vackra lilla (stora) kissekatt blev en av mina absoluta favoriter.

Nu blev det våran tur att äta, vi åt köttbullar med potatismos rätt och slätt inget märkvärdigt, men smakade bra
för vi var rejält hungriga.
Vi fortsatte sedan efter en utstakad bana för att se de andra utrotningshotade djuren, det var mycket givande, fin miljö doftade gott av skog.

Vargarna var Philip också mycket intresserad av, vi gick till varghuset ett cafè med glasrutor ut mot vargskogen, vi köpte glass och kaffe, satte oss spejade efter varg, ibland såg vi den skymta förbi långt bort mellan granarna.
Tänkte att det här blir nog ingen varg på nära håll, men plötsligt kom den springade, fast naturligtvis inte åt vårt håll.Jag och Philip rusade ut åt samma håll som vargen, fick se en liten skymt av den innan den sprang och ställde sig precis utanför glasrutan där vi nyss suttit, typiskt tänkte jag, Erik han såg den inte ens, han var mer upptagen av glass och kaffet.
Vi in igen och då stog den där och tittade rätt in på oss, jag fick mina bilder visserligen genom glasrutan men det kändes fantastiskt att bara ha en glasvägg mellan oss och detta rovdjur. Antagligen matades den av de som skötte serveringen, eftersom den stog och kikade in.

Måste påpeka att här tar de bara kontanter , här hade vi tänkt oss en liten tårtbit till kaffet, men vi fick nöja oss med en liten glass då våra kontanter inte räckte, så där rök våra parkeringspengar.
Annars för övrigt tog de kort.

Arken är öppen under hela året, kan varmt rekommendera ett eller flera besök hit, själva har vi varit här vid fyra olika tillfällen och det kommer att bli fler.
Philip uppskattade detta besök enormt mycket, behöver väl knappast säga vilket djur som blev favoriten för honom, rätt gissat Tigern. Dagen efter hade jag fullt upp med att skriva ut fotona, arrangerade dessa till en minnestavla från denna dagen. Nu är Philip hemma i Göteborg igen med tigrar och vargar på väggen i pojkrummet. Vi hade gjort lite andra saker också under veckan som gick, men när jag frågade honom vilket som var bäst, kom svaret direkt NORDENS ARK.

Har ni barnbarn tag dem med er till Arken! Jag lovar ni kommer inte att ångra er.
.
Nu låter jag mina bilder fortsätta tala för denna dagen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet