Stöd Ukraina

Haakans blogg

Söndag 10 Juli 2011 - Playa del Carmen

Tulum - Chichen Itza

Ändrade planer, åkte med collectivos till Tulum över dagen. Tittade på maya-ruinerna vid stranden och njöt ett par timmar med god ceviche, kall öl och pudersand. Trivs bra på hotellet i Playa del Carmen och staden är en bra knutpunkt för det vi vill göra. Lördagen dök vi två dyk nära stranden, 11-meters dyk på ett rev som var ganska översköljt med sand, men det fanns mycket fint och kul att titta på ändå, t ex små krabbor och stora mantor. Idag, söndag, har vi gjort en heldagsutflykt till Chichen Itza. Turen som sådan fanns väl en del att säga om, många småstopp på olika platser begränsade tyvärr tiden på plats, och vi hade gärna gått en stund till där. Häpnadsväckande vad deras civilisation legat långt före och hur mycket som gick till spillo när spanjorerna tog över.

Vi har hittat våra favoritmatställen dit vi gärna går nu. Åt t ex en suveränt god fisk ikväll för 40 pesos (25-30 kr), inkl dryck, enda nackdelen var egentligen att restaurangen låg vid busshållplatsen. Vi var de enda vita där, vilket brukar betyda att det är god, vällagad lokal mat på stället.

I morgon blir det cenotesdykning! Ska bli spännande att dyka i lite kallare sötvatten. 5 mm neopren och långdräkt får det bli.

Det är riktigt skönt att inte behöva göra planer för mer än de närmast kommande dagarna. Tack vare fritt internet på hotellen så har vi bokat kvällen innan vart vi ska bo nästa natt, sen bara förlängt om vi trivs eller dragit vidare om vi vill nån annanstans. En del hotell erbjuder bra rabatter, men gällande pris jämfört med komfort har vi hittills hittat bäst erbjudande via hotels.com. Tyvärr blir packningen lite större när datorn ska med, men efter förra årets Malaysiaresa, där vi knappt hittade några internet-caféer, så vill vi ha enkelheten med bokningar och kommunikationer. Annars reser vi ganska lätt 6-9 kg var, endast handbagage/ryggsäck, mycket skönt om man vill se sig om. Saknar inget, det mesta finns att skaffa där det bor folk.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
12 år sedan
Isla Mujeres II
12 år sedan
Cozumel - Tulum
12 år sedan
Cenotes
12 år sedan
Tulum - Chichen Itza
12 år sedan