Stöd Ukraina

Moltas blogg

Måndag 18 Januari 2016 - Nuwara Eliya
Resealbum: Sri Lanka 2016

Till världens ände.

Efter Dambulla bar färden vidare mot Kandy. Den vackraste staden hittills på denna resa. Vi besökte naturligtvis Buddhas tand eller temple of the toth relic som det heter. Det var mycket folk eftersom det var helg. Återigen så är en guide bra att ha med sig.
Vi bodde på det anrika hotell Swiss, man riktigt kände de historiska vingslagen när man satt på den fina balkongen och insöp stämningen.
Dagen därpå bar det av mot Nuwara Eliya med tåg, vi klev av på stationen Nanu Oya som låg någon km från staden. Nuwara Eliya ligger på 1700 m höjd så tågresan upp dit var riktigt härlig. Det blev en kort visit i staden och en tidig kväll för vi skulle upp före tuppen dagen efter. 06:00 och ett frukostpaket i knät sedan bar det av mot Horton Plains Och The worlds end. 9km skulle vi vandra totalt och det var i stundtals lite jobbig terräng. Worlds End var en mycket sevärd plats men vattenfallet (Bakers falls?) var inte mycket att se för en nordbo.
Efter vandringen som för oss tog 2 timmar och 35 minuter så gick färden vidare mot Ella vilket vi berättar mer om i nästa blogg.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tangalle
8 år sedan
Ella!
8 år sedan
Till världens ände.
8 år sedan
Rundtur
8 år sedan
Att resa.
8 år sedan