Stöd Ukraina

Moltas blogg

Måndag 25 Januari 2016 - Tangalla
Resealbum: Sri Lanka 2016

Tangalle

Nu är vi i Tangalle och bara slappar.
Häromdagen fick vi ett tips av en äldre herre som sålde torkad fisk efter vägen att det skulle ske en Buddhistiska festival dagen därpå i en by som heter Dondra.
Vi var lite solmätta och kände oss redo för lite äventyr så vi hoppade på en tuktuk och drog iväg. Det visade sig att festen var i en liten by som heter Kekanadura kanske 3km hitanför Dondra, men vi började med ett besök i Dondra och dess berömda fyr som markerar sydspets av Sri Lanka. Vi kunde inte klättra upp i den pga målningsarbete. Efter det bar det av till stadens tempel som både buddhister och hinduer hade gemensamt. Vi offrade blommor till Buddha och lite rupier till någon hinduisk gud.
Sedan bar det av mot Kekanadura och festen som hölls för att det var fullmåne. Buddha föddes och dog under fullmåne. Vi bjöds att sitta ner vid ett hus där dansarna skulle passera. Sedan bjöds vi på en sprakande föreställning med massor av dans och elefantparrad. Finns mycket att säga om den men ta chansen att vara med om ni blir inbjudna.
Igår kväll chansade vi och åkte till Turtle Watch Rekawa. Detta projekt drivs för att bevara sköldpaddor på ett naturligt sätt. Man bjuder in turister att se sköldpaddhonor när de tar sig upp på stranden för att lägga sina ägg. Allting sköts på ett sätt där man är rädd om de sköldpaddor som kommer dit. Det var en härlig upplevelse att se detta. Ekoturism när den är som bäst.
Tangalle är ganska avslappnat ställe med inte alltför många turister, riktigt härligt med en strand för sig själv långa stunder.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tangalle
8 år sedan
Ella!
8 år sedan
Till världens ände.
8 år sedan
Rundtur
8 år sedan
Att resa.
8 år sedan