Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Söndag 20 November 2016 - Las Palmas

The Arc avsegling samt grottutflykt

Det skulle vara mulet i Puerto Mogan, inget strandväder idag, fast vi hade redan bestämt oss för att hyra bil och åka med två vänner till Las Palmas och se avseglingen. The Ocean race "The Arc"! Hundratals båtar som ska segla över Atlanten!
Visst vi har bevistat detta arrangemang ett flertal ggr., men det är alltid lika festligt. Musiken dånar i öronen när vi plötsligt får syn på en båt himmifrån Skanör!! Det är spännande och den måste vi ju vinka till och försöka följa på någon blogg.
Ett par tim. tar det för alla båtar att göras klara och köras ut till startplatsen, som dock är så långt ut att det blir pyttesmå båtar vi ser vid själva startskottet.
En lunch på det vid kajen känns bra. Solen skiner och ölen är kall.
_______________________________________________________________________________
Eftersom bilen är hyrd för dagen beger vi oss på utflykt upp i bergen förbi Guayadeque, för att se ytterliggare grottbebyggelse. Tom. som man kan hyra! En spännande restaurang insprängd i berget väntar sannerligen på ett besök från oss, fast vid ett annat tillfälle. Söndagar äro icke lämpliga då det är fullsatt av familjesöndagsfirare. Vi får välja en annan dag, konstaterar vi och slingrar oss ner för berget i vår lilla, bekväma hyrbil och är tillbaka "hemma" på seneftermiddagen.
Och idag blir det ingen solnedgång i havet!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
38 veckor sedan
Meditationsvandring
38 veckor sedan
Min sommarsäng
38 veckor sedan
Kyrkbröllop
38 veckor sedan
Skur efter skur........
38 veckor sedan