Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Fredag 11 November 2022 - Mogán
Knappt på benen efter det svåra sjukåret, men äldste sonen (som är läkare) tyckte att vi skulle åka till vårt älskade Puerto Mogan som så många höstar förut.
Tveksam på söndags morgonen 6 november.
Men vad tusan!!
Sagt och gjort - dat var bara att sätta sig vid datorn och leta flyg och bostad. Nästan omöjligt i november , fullybooked, fullybooked mötte oss överallt!! Men 17,30 samma dag hade vi både flyg (Norwegian) och lägenhet i hamnen i Puerto Mogan bokat för 2 veckor.
Ibland undrar man var man får kraften ifrån! :-)

Många vänner var redan där, men eftersom de visste att vi "aldrig mer" skulle kunna resa så långt, blev de jätteförvånade och jätteglada när de fick se oss på vårt vanliga ställe på stranden. Vi blev så kärleksfullt bemötta av alla och middagsinbjudningar haglade över oss.

Vår lägenhet, som vi hittat via våra vänner, som bor på en båt i hamnen, låg helt nere vid hamnen där fiskebåtarna håller till. Strålande utsikt mot solnedgången och trivsam lägenhet med ett minus - inget internet! Iofs skönt med avkoppling, men jag vill gärna kunna skriva och lägga in foton.
Nåväl vi fick snart rutin på dagarna med stomibyte, medicinering och vardaglig träning. Det bästa av allt var baden i Atlantens 25-gradiga vatten.
Återigen, det trodde jag aldrig. Att jag åter skulle få känna denna mjuka, sköna, varma och viktlösa känslan när jag simmar ett tag och sedan bara flyter ovanpå. Lite knepigt att gå i sanden, men det gick!!
Cavaträffar på båt, på div. små restauranger och mycket prat.

Hela denna "drömresa" avslutades med bokning av en annan större lägenhet till november2023.
Något att se fram emot :-)
Hasta luego Puerto Mogan!
Måndag 1 Augusti 2022 - Båstad
På hemväg från Skanör gör vi en avstickare till Båstad och besöker sonfamiljen som har sommarboende där. Det blir en inrensivhelg då sonen vill visa oss allt från utsikter, båtliv, märkesrea, restauranger......
En tur i Norrvikens trädgårdar med besök i nyöppnade kulturhuset ser vi framemot idag :-)
Fredag 29 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Jag gjorde det!, Det trodde jag inte för några månader sedan att jag skulle klara, skulle våga - men i havet det salta, klara dök jag och mådde som en prinsessa.
Denna vistelse i Skanör fick alltså en "Grand final"!! och i morgon beger vi oss vidare för några dagars uppehåll i Båstad hos en av sönerna :-)
Tack för denna sommar och på kärt återseende nästa år.
Onsdag 27 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Det sjunger på sista versen och nu har vi bara tvättdag och ett par sociala möten kvar innan färden går vidare till Båstad.
Idag har det varit en mindre kulturdag eftersom stranden inte lockar brrr.....
Stolt över att jag nu klarar av att gå längre sträckor. Jag går hela vägen in till byn för att där äta en smörgåslunch och en riktig cappuccino (med krämig mjölk utan bubblor!!).
Fiskarstugan, den lilla konsthallen på Östergatan, är öppen och jag går in och får en stunds spännande möte med svart/vita tavlor, vilka tilltalar mitt fotografiska öga. Karin Börst heter konstnären.
Sista biten hem till gården passerar jag Rådhuset och där stannar jag till. En blåsorkester spelar utanför entrén i gamla dräkter, och jag landar en stund på en bänk i den lilla parken utanför. En vän kommer förbi och vi får en pratstund om minnen kring våra studier i Lund (för lääängesedan!).
Jag hinner hem för att krypa in i värmen och se filmen "And then we danced".
Så kan en mulen dag bli. :-)
Tisdag 26 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Nostalgisk tripp till barndomsstaden Falsterbo avslutade maken och jag med att besöka Falsterbo Konsthall (inrymd i gamla stationshuset). Där visades en fotoutställning med den berömda Lennart Nilssons svartvita porträtt av kända och okända personer. En givande utställning speciellt för mig som gillar att amatörfotografera. Det blev en lång stund i denna trevliga, ljusa konsthall och jag köpte en presentbok samt en affisch över utställningen. Får pryda mitt skrivarrum vid återkomsten till Stockholm. :-)
Tisdag 26 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Vart tog den vägen Nypotatisen, som vi kallar färsk potatis här i Skåne? Den lilla hårda nyupptagna potatisen som man bara gnuggade mot varandra så skalet gick av. Förr åt vi den alltid med rört smör och grovt salt.
Hittar den ingenstans i affärerna. Kan den finnas möjligen hos någon bonde på landet?
Den potatis vi kan köpa i affären är stora, mjöliga och icke skalvänliga! :-)
Lördag 23 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Brrr....... så kallt har det aldrig varit i havet på dessa 30 år som vi julisemestrat här i Skanör. Vattnet är kristallklart och revlarnas randiga mönster syns skarpa.
Solen glittrar och krusningarna smeker vattenytan.
Men ändå ........ blir det bara tårna som vågar sig i. Lätt kramp i fötterna vid vattenpromenaden och snabbt upp i den vita solvarma sanden.
Så ska inte sommaren bete sig??????
Tisdag 19 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Sanden är het och törsten stor, vi ropar efter vatten.
Kvällen är varm, vi svalkar oss i kyrkan - med en strålande operasångare.
"Förtjusande fosterlandssånger och främmande förgreningar"
Skanör kyrka
Carry Persson ,sång
Per Engström, piano

Väl svalkade (trots varma hyllningar och ovationer) promenerar vi runt kyrkomuren och hem till "vår" gård.

Laptopen får vara tv så här på semestern och tonerna från "Allsång på Skansen" ljuder högt ur de små högtalarna. Jag sjunger med och känner som vanligt ett stygn av hemlängtan när jag ser båtarna segla förbi Skansen.

Man kan nog säga att maken och jag är allätare.
I varje fall när det gäller musik :-)
Måndag 18 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Denna mulna något kylslagna dag har vi rensat och packat bakluckan full för att köra till soptippen i Höllviken! Oj ,tacka vetja vår soptipp hemma på Lövsta - välfungerande med bilar snällt stående i rad för att vänta på sin tur. Men här!, vilken röra. Av någon anledning måste man stoppa in sitt körkort för att grinden ska öppnas?? - det var då vi bla upptäckte att makens körkort inte låg där det skulle - i plånboken. Hm? Nåväl in på sopplan för att försöka hitta alla sorteringscontainer. Tv:n där , kläderna där till återvinning, pappkartonger där, frigolit där, plast där - ett springande fram och tillbaka trots att vi försökt parkera i mitten (men då tutas det!) Det är TIPPEN.
Nu till TOPPEN - en betydligt trevligare plats. Ett stort köpställe med innehåll för alla smaker en mulen dag. Reakläder, skor, systemvaror, apoteksburkar, kondis och en jättestor ICA. Man bli välförsedd.
Och snart är bakluckan full igen! :-)
Lördag 16 Juli 2022 - Skanör med Falsterbo
Det lilla apoteket på hörnet, så somrigt, så välsorterat med empatisk personal, alltid till hjälp. Nu kliar inte myggbetten längre.
Heja apoteket i Skanör!