Bibchens blogg

Fredag 30 November 2018 - Puerto de Mogán
Så var det dags att börja packa ihop inför hemresan till ruskväder och möten med nära och kära! Gäller bara att få ner allt i väskan, nyköpt, otvättat, flytedryck m.m..............................
Det går nog. Har en vacumpåse med att blåsa in kudden och lite till i.

Sammafattningsvis har det, med undantag för en vecka, varit en varm, solig och mycket badvänlig vistelse. Man får nypa sig själv i armen och tänka på novemberväder/mörker hemma som vi nu "hoppat över"!
Hasta luego Puerto Mogan i februari!! :-)
Måndag 26 November 2018 - Puerto de Mogán
Himlen bjöd på promenadväder idag. Tog bussen upp till byn El Cercado och vandrade nerför via "Plantagen". Strandvila! :-)
Ryggen höll, men nu väntar 1 timmes massage!! Och TV-kväll i soffan. Skööönt!
Söndag 25 November 2018 - Puerto de Mogán
Ja, så har de rest hem efter en veckas vistelse, barn och barnbarn. Att vistas så nära i avslappnad sol/strandmiljö när solen skiner, barnbarnen är glada och restaurangerna får täta besök av oss tillsammans - det är mumma för far/morföräldrar.
Nu lite tomt dock, men sängarna bäddade, lakanen tvättade, kylskåpet snart tomt och datorn är MIN igen!! :-)
Torsdag 15 November 2018 - Arguineguin
Kras, där gick en tallrik i två bitar. Tålde inte värmen över kokande potatisgryta! Nåväl, vi såg bakpå att det var en Ikeatallrik och gjorde en utflykt med goda vänner till Ikea med hyrbil. Det blev både tallrik och kaffekopp.
Planen var att utflykta vidre till Las Palmas, men duggregnet lockade som vanligt inte den kanariska staden, så vi vände om och hamnade i Arguineguin i.st. Där sken solen och vi hittade vår danska restaurang som flyttat vid sidan av den gamla och kallar sig nu "Solvang". Samma goda danska smörrebröd och favoriten rödspätta med remouladsås kom på tallriken, serverad med dansk öl och en lille en.
Solen värmde i nacken och vi och våra vänner var helt överens om att valet var ett bra val.
Det blev tom ett havsbad när vi kom hem till Puert Mogan!! :-)
Måndag 12 November 2018 - Puerto de Mogán
Nu har väderutsikterna från Playa de Mogan visat på regn, storm och åska i två veckor. Var den väderstationen ligger, undrar vi, eftersom vi hittills 1,5 veckor ej haft vare sig en droppe regn el. en vind.
Hittills!!! :-)
Fredag 9 November 2018 - Puerto de Mogán
Nu är vi inne i "andra andningen" och alla rutiner sitter på plats. Det är nu vi kan börja improvisera. En sak är säker - det blir aldrig tråkigt här, det kan vi med bestämdhet säga. Varje år träffar vi nya människor med intressanta berättelser från när och fjärran.
Det har nu blivit så många att vi planerar att ha ett mingel på takterrassen nästa vecka. Försöker följa väderleksrapporten, så att vi kan slippa stå i regn. Visserligen har det varslats om regn varje dag denna vecka, men ännu har vi inte sett en droppe! :-)
"Plumo Iberico", nack-kotlett av fläsk är nog det möraste och godaste kött jag ätit på länge. Maken tillberedde en strålande måltid, som vi intog till "Skavlan"- programmet i kväll.
Det största problem vi har är att komma ihåg att vi är 1 timme bak, när vi ska se på tv. Typiskt "semesterproblem"!! :-)
Är det inte värre än så, så...................
Tisdag 6 November 2018 - Puerto de Mogán
Jag har slemhinneinflammation i skinkmusklerna och får ej gå uppför el. i trappor el. på hårt underlag, så jag är glad
- att det finns hiss i vårt hus
- att det är nära till stranden och den mjuka sanden
- att simturerna funkar
- att maten smakar gott
- att Cavan är kyld
- att det sociala livet flyter på
- att jag kan sitta mjukt på bussutflykterna
- att solen skiner och det är behaglig värme
- att ...........................................................

Det finns mycket att vara glad för! :-)
Fast det gör helvetes ont!!
Söndag 4 November 2018 - Puerto de Mogán
Vad ska vi på Kanarieöarna att göra, tänker vi när solen skiner och hösten är fin och varm i Stockholm. Fast ändå!
Vi flyger iväg över Danmark, Tyskland, Holland, Bisqaiabukten, norra Spanien och över Atlanten. Och där till slut ser vi toppen på Tejde på ön Teneriffa sticka upp mellan några vita molnskyar.
Landningen i Las Palmas går bra, trots vindstyrkorna!

När man varit här så många år och hyrt samma lägenhet, går det fort att boa in sig. Tradionsenligt blir vår första måltid pizza på restaurang La Cigala. Snart den enda restaurang som finns kvar. Kinamat, hamburgare och texmex är det som tycks ersätta de väletablerade restaurangerna. Vår lilla by har verkligen förändrats på dessa 28 år, som vi besökt den. Bara att gilla läget och njuta av värmen och det som trots allt ännu är bekant:
ATLANTEN och dess ljuva, varma bad.
Första badet är alltid det bästa!!
Torsdag 23 Augusti 2018 - Eckerö
Maken och jag blev inbjudna av goda vänner att trivas tillsammans med dem i den åländska skärgården vid Degerstrand.
Vi tänkte att det var en kort trip över till Åland från oss, men den "trippen" visade sig ta lika lång tid som det tar att åka till Skåne med tåg!
Vi tog buss, pendeltåg och sedan bussen från Cityterminalen till Grisslehamn och där stod färjan. Mycket större båt än jag trodde. Ombord fick vi två fönsterplatser nära kafeterian, där vi inhandlade dagens eftermiddagsfika.
Blev hämtade i hamnen och snart hade vi genomfarit skogen och kom ut till klipporna där vårt lilla hus låg. Wow!
Välkomstdrink på vännernas terrass och så var samtalen i full gång i flera timmar före kvällens bastubad i månsken!!

Morgonen därpå gick vi en naturpromenad till strand och båthamn. Några kanotister från Överkalix var på träningsläger och vi undrade hur de skulle ta sig ut i de brännande vågorna!

Eftermiddagens aktivitet blev först kultur i byn med hantverksutställning i gamla posthuset och sedan middag hos "Betty", en mysrestaurang inredd med gamla möbler i olika stilar samt Lena Linderholms keramik på hyllor och väggar! "Raggmunk med fläsk och rårörda lingon", tack beställde jag.

När vi kom åter till vänstugan var det ost, rödvin och bastubad för dem som så önskade. Somnade gott till ljudet av havsbrus och vågorna mot klipphällarnas småstenar. Ljuset föll in ganska tidigt, men vi sov länge.
Lite packning, lite städning och så en sen frukost i vänhuset.

Före hemresan hann vi med en promenad ut till en annan lite ö, där ett stort bygge var på gång. Vi plockade några Oxelgrenar för att ha en bit av den vackra naturen med hem till Stockholm.

Tänk vad två så härliga skärgårdsdagar kan ge av energi och glädje!
Söndag 5 Augusti 2018 - Skanör med Falsterbo
Denna sommar blev det av klimatskäl inte så mycket skrivet. Mest har vi legat i havet, hoppat i vågorna, cyklat till vernissagerna och haft såväl nya som välkända sociala möten!
Tack vårt älskade Skanör för en ljuvlig sommar!!
Undrar vad jag ska packa ner nästa sommar. Räcker det med bara baddräkter då också? :-)