Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Söndag 14 Juli 2024 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör 2024
Vädret är visst det enda som bloggen kommer att handla om i år, verkar det som. Det är det enda man pratar om. SMHI är ganska tillförlitlig och vi börjar dagen med att kolla prognosen för att sedan se om det går att göra någon slags önskeplanering av dagsinnehållet. I ärlighetens namn ska sägas att det blivit flera stavpromenader ut på hästängarna, ett antal solsittningar framför restaurang Badhytten och några cappucinon från kaffevagnen i hamnen, dessutom har bara halva vistelsetiden gått.......så det är inte synd om oss!
Vi "passade på", maken och jag, att ha våra årligen återkommande förkylningar under den regnigaste perioden med SR P1 sommarprat i horisontalläge.
Jag är fortfarande på ett slags rehab efter min galna operation och har rörelsesvårigheter, men har lyckan att ha funnit en superbra naprapat mitt i Skanör! Nu korrekt diagnos, i varje fall en som stämmer överens med min bedömning, och därmed en mer välgörande behandling av djupmassage och rekommenderat rörelseprogram. Stavgång 3 ggr/v. och några unika övningar.
Hej och hå - det ska nog gå att få ordning på en snart 80-årig tant!! :-)
Tisdag 2 Juli 2024 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör 2024
Jag erkänner. Jag har blivit beroende!
Beroende av en podd som heter "The bokklubb". Fick tipset av Anna Lindmarker när hon hade sitt sommarprat. Lyssnade på ett avsnitt igår, 2 idag och är helt såld. 6 kända kvinnor som träffas över en bit mat och diskuterar ämnen utifrån en bok de har läst tillsammans, ämnen s.s andlighet, deppighet, relationer..... Du hittar den på Youtube.
Förutom podden är jag beroende av färdtjänst och min käpp. Gamla och nya men.
Tisdag 2 Juli 2024
Resealbum: Skanör 2024
Solstolarna gapar tomma och jag är glad att jag har dunvästen med mig. Stavpromenad med vantar lockar mer än stranden idag. Andra juli!!! Mitt i sommaren!!
Måndag 1 Juli 2024 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör 2024
Här är vi nu på "vår" gård i Skanör. Kom igår med X2000 från Stockholm. Mycket bekvämt. Färdtjänst hemifrån till Stockholm Central och hämtade av kompis vid Malmö Central. Till bensinmacken vid Toppen i Höllviken där hyrbil väntade. Och så vips var vi framme.
3 lådor med div. sängkläder, morgonrockar, gummistövlar, kaffemaskin och annat som ej följt med till Stockholm förra sommaren. Nerplockade från vinden, så det var bara att packa upp. Det tog lite längre tid i år, man märker att åldersringarna blivit fler!
Allt på plats, sängarna bäddade och nyklippta blommor på bordet. Färdigt för första Skanörmiddagen i solen på framsidan av gårdslängan. Väninna kom förbi och så var vi tillbaka till "Sommarskanör" Precis som en första dag ska se ut. :-)
Torsdag 3 Augusti 2023 - Skanör med Falsterbo
Så var det dags att samla ihop minnena för denna gång och ägna dagen åt div praktiska göromål som tvätta, stryka, lägga undan i lådor och sätta upp på vinden i väntan på nästa sommar.
På min packlista för nästa sommar ska jag lägga till vindjacka och vindbyxor!!
Vi ses åter vårt kära Skanör.:-)
Tisdag 1 Augusti 2023 - Skanör med Falsterbo
Himlen är ljusrandig av skyar, och där borta i horisonten över Danmark skymtar jag kolsvarta moln. Jag beger mig ut på min långpromenad helt själv i stilla mak. Över Flommen - ängarna där kossorna betar och samtidigt vadar i sjöarna som bildats av regnvatten. Njuter av dofterna av ängsblommor, ljung, kråkbär och gräs. Där framme förbi broarna skymtar jag havet och det pirrar längtansfullt att få gå barfota i sanden och kanske, kanske än en gång snubbla över en bärnsten, havets guld.
Havet är kallt men stilla. Små små vågor kluckar vid kanten och revlarna ligger tydliga och klara i det blågröna vattnet. Jag drar djupt in andan och, sträcker ut armarna mot allt det blåa där havet möter himlen. "Ge mig kraft att klara den kommande vintern" , mediiterar jag
Tisdag 1 Augusti 2023 - Skanör med Falsterbo
Hemma har jag en bred säng och kan sno runt hur jag vill. Här på gården är min sommarsäng så smal att jag får lyfta på rumpan varje gång jag vill vända mig. Men det är verkligen min sommarkänsla som nu är på 29:e året. :-)
Måndag 31 Juli 2023 - Skanör med Falsterbo
Skanörs kyrka är populär för bröllop. I lördags stod en häst/vagn utanför kyrkgrinden och strax kom brudparet ut och strålade mot såväl gästerna som oss alla bybor som såg det hela som ett skådespel.
Vit brudklänning,
Blommönstrade långklänningar,
Skyhöga klackar,
Kritvita herrbyxor,
Marinblå kavajer
minglade omkring, och medan brudparet åkte häst/vagn runt Skanör promenerade gästerna till den närliggande privata trädgården där två tält stod uppställda.
Fest med livemusik. Vi deltog på grannavstånd och gillade musiken. Det gjorde dock inte den lilla taxen på gården, särskilt inte när det blev saxofontoner då ylade och skällde den i kapp.
Nåväl festen tonades ner vid 1-tiden. Då hade väl brudparet givit sig iväg.
Tror jag!
Måndag 31 Juli 2023 - Skanör med Falsterbo
Så kom det igen dessa genomblötande skurar just som jag tagit av tröjan och lagt mig bekvämt i solstolen. Inte så lätt för en tant i "reservdelsåldern" att ta sig upp. Regnet sköljde över mig , och trots att det är kort sträcka in till köket hann jag bli genomvåt.
Och så kom solen igen!!
Skam den som ger sig tänkte jag, fast jag såg mörka moln över havet. Det blev en kvarts solande innan nästa skur. Jag blir nog randigt solbrun i år. Hinner bara vända ena sidan till.
Onsdag 26 Juli 2023 - Skanör med Falsterbo
Sonen var hemma i Stockholm när han ringde och sa att man hittat en 6 m. lång val i Skanör. Jag meddelade maken som ej följt med på utflykten längs Skånekusten. Han berättade för de andra som var hemma på gården och snabbt var de flera som traskade den långa strandremsan ut på norra Skanörsrevlarna.
Och där lång den , på rygg ,6m val. Död!
Det blev foto i Sydsvenskan och allteftersom fylldes stranden av nyfikna besökare.

Vi fick så småningom veta att det var en hona, en unge. Den forslades bort på natten först in till Skanörs hamn och sedan därifrån på lastbil över Öresundsbron till Danmark. Där ska den kremeras. Prover har tagits och skickats till Stockholm för att utröna dödsorsaken. Svält? Miljögifter?

Hur som helst det är inte varje år man hittar en val i Skanör!!