Bibchens blogg

Måndag 27 Maj 2019 - Ekerö
Resealbum: Mariefred T&R
Våra tre barn har planerat en weekendsegling från Rastaholm/Ekerö till Mariefred med övernattning. Alla i familjen, som består av 14 personer, skall följa med. Ett barnbarn (17 år) uteblir dock. Han har andra planer.
Kollar väderleken flera dagar i förväg - ser lovande ut. Men så får vi föräldrar ett sms på fredagskvällen från en av sönerna. Seglingen inställd! Ska bli storm och regn på söndagen, och vi ska ju hem också!
Maken och jag är färdigpackade och har inväntat den högtidliga seglingen! Vi får åka bil i.st. :-(
Men så....på lördagsmorgonen kommer ett nytt sms. Ändrade planer! Lördagens väderrapport lovar sol och några sekundmeter - perfekt seglarväder. Det blir en kortare tur från Rastaholm till Slandökalv, där vi går iland. Lunchpaus och sedan återfärd, för vidare bilfärd till Mariefred.

Vi delar upp oss på två segelbåtar och snart är vi på väg. De minsta barnbarnen, småflickorna (6,4) är med på samma båt som jag/mormor. En fantastiskt njutbar segling med lite lut. 6-åringen får vara med att hissa segel och att styra den stora båten. Stolta är vi alla, inte minst hon själv.
Den planerade lunchen intar vi på Slandökalv vid två stora träbord med sittbänkar. Grillad korv och entrecôte. Bubbel och vin för ickekaptenerna! Solen bränner i nacken. Toalettbesök och färden går vidare.

Med två bilar anländer vi i regn till Gripsholms Värdshus, där vi ska tillbringa middag och natten. Vi firar dotters födelsedag och söndagsfrukost för MOR!. Mysiga rum. Trots det blir makens och min nattsömn störd. Misshandelsbråk på baren under vårt fönster. Ambulans och två polisbilar rullar in framför entrén. Polisförhör av flertalet med höga röster rakt under oss!! Grr...gäsp!
Söndagens regnväder övertygar oss om att vi valde rätt resväg och alla upplevde vi en underbar familjehelg.
Tack våra barn!
Torsdag 4 April 2019 - Puerto de Mogán
Vill bara göra en reflektion över ett boende i Puerto Mogan.
Tänk 2 ggr. innan du bokar på "Casa Lila". Kolla dina betalningar!! Det blir lätt fel och ibland mycket fel.
Torsdag 7 Mars 2019 - Puerto de Mogán
Nu är det bara en packningsdag åter samt div. inköp på marknaden och på Spar! Vi ser fram emot våra 5 veckor här i november och hoppas vi får lika fint väder som nu.
Hasta luego Puerto Mogan
Onsdag 6 Mars 2019 - Puerto de Mogán
Man blir lite betänksam med alla miljörapporter såväl i media som i litteratur!!
Ska man flyga el.inte? Det är svårt att ta sig till Gran Canaria med buss, båt typ. Maken och jag betraktar våra resor hit som "Hälsoresor". I vår ålder kommer det en och annan krämpa, och vi mår mycket bättre i värmen, men att bo här för gott är inte vår melodi.
Denna gång har det varit den varmaste vinterresan hit, så man undrar ju. Vi är dock tacksamma för alla de strand/havdagar vi fått njuta av här nu när sista dagarna bl.a.går åt till sociala vänträffar m.m.
Fredag 1 Mars 2019 - Puerto de Mogán
Slöjmoln, tidig sval morgon, maken och jag tar hissen ner till den väntande bussen. Vi har valt att ännu en gång bege oss på utflykt med Atlanta Tours. Turen är på heldag och kostar 8 Euro!!! I det ingår buss, skandinavistalande guide, lunch och en flaska rödvin vid hemresan. Dock måste man då åhöra en timmes långt föredrag om konsten och "nödvändigheten" att sova i en ullbädd med ulltäcke och ullkudde.
Vi har varit på denna utflykt (fast annat resmål) tidigare, så vi visste om föredraget. Redan förra gången frestades vi att köpa var sin ullbäddmadrass, vilket vi aldrig ångrat (köpte den dock hemma i Sverige - dessutom billigare!)

När vi skulle åka från föredraget och lunchen uppstod ett problem. Det tycks enl. broschyren gå flera ollka turer på fredagarna och vi hade valt en kortare tur med sista anhalt i Puerto Mogan, lagom och praktiskt, tänkte vi. Nu visade det sig att flertalet andra hade valt andra turer, och nu fick vi välja. Majoriteten kom INTE från Puerto Mogan, således hamnade vi på exakt samma resa som vi gjort några år tidigare!!! Enl. guiden hade det varit för få anmälningar för vår resa, därför kunde de inte ha två bussar, utan slog ihop tre resmål till ett!! Vore ju bra om vi fått veta det vid starten, så hade vi säkert valt en soldag på stranden i.st. för en kylig "returresa" i bergen.
Som tröst fick 2 flaskor rödvin!! vid hemresan, men dagen kändes lite snöplig.
Man lär sig av misstag, säger man.
I morgon blir det solstol hela dagen, rökt lax och "Andra chansen" :-)
Onsdag 27 Februari 2019
Någon som har erfarenhet av att ha skickat deposit för lägenhetshyra till ett icke existerande konto (numret fick vi av hyresvärdinnan). Vi har inte fått något meddelande från banken att transaktionen inte gick att genomföra på gr. av att kontot aldrig existerat!! Vi har heller aldrig återfått pengarna. Var finns pengarna idag, undrar vi? Vet du om det finns någon försäkrlng som kan täcka? Känns ju som att ha blivit "rånad", "lurad" på pengarna. Summan var ganska stor, så vi är angelägna om att lösa det. Samt även varna andra vid behov.
Hälsningar
Bibchen
Tisdag 26 Februari 2019 - Puerto de Mogán
Här har det inte regnat sedan november, så palmerna måste bevattnas med vattenvagnar. Varmaste februari som vi upplevt. Skönt, men samtidigt en tankeställare. Vad är som händer med vårt klimat?

Makens resväska för "lite" skadad för att Norwegian skulle ta någon hänsyn till den skadan. Bra att veta ifall det händer igen!

Många nya möten blir det, särskilt när man som vi gillar att prata med dem som sitter bredvid. Idag var det ett irländskt par, och vi bytte många tankar om våra resp. länder och även åsikter. Spännande! Vi har blivit "stamgäster" på en liten kinesisk restaurang bara runt hörnet där vi bor. God, varm mat snabbt serverad och alltid ett bord för oss :-) En kostnad som är värd flera besök i veckan.
Söndag 24 Februari 2019 - Puerto de Mogán
ARL-LPA 5,5 tim. flygresa. Som att flyga över en gräddtårta över snöspritsade Alper. Dessemellan slingrar sig vägarna ner i dalarna till de små byarna, utspridda här och var. Vinodlingar längs bergväggarna. Slöjmoln dröjer sig kvar i dalgångarna.
Snart är vi framme!

Makens resväska har fått ett trasigt hjul i hanteringen, och vi beger oss till Norwegians disk för att göra en anmälan. Det blev nyinköp i Puerto Mogan, så nu hoppas vi bara att delar av den nya blir ersatt av Norwegian!

Vi landar på en onsdag, men tyvärr har vi inte tillgång till "vår" lägenhet förrän på lördag. Vi har valt att boka in oss i en av "Casa Lilas" lägenheter. Ett nödvändigt val, eftersom allt annat var fullbokat. Något enklare bostad om man säger så, men det gick bra att sova i de stora sängarna :-).
Finner oss väl tillrätta och packar bara upp det mest behövliga för soliga stranddagar med skyddsfaktor 50! Det är förvånansvärt hög temperatur för att vara i februari.
Vi intar snabbt horisontalläge i två hyrda strandstolar.

Caliman kommer som ett dråpslag och parasoller flyger hit och dit. Det knastrar sand mellan tänderna. Stranden töms sakta efterhand som vinden ökar, men vad känner två vikingar som vi av det. Intet! Ligger kvar.

Nästa dag mojnar det något, och efter att ha utfört en del praktiska uppgifter promenerar vi längs stranden för att sedan avsluta med ett dopp i de salta vågorna.
På kvällen premiäräter vi på en kinesisk restaurang, fläskkött, rykande varmt på en planka. Kvällen är räddad, innan vi ska packa om och packa ner.

Dags att flytta över "hem" till "vår" lägenhet tvärs över gatan. Ut kl.10.00, in kl.12.30! Var förvara resväskor och framför allt mat under tiden?? I vårt hus bor en italienska som vi träffat ett par ggr. i hissen, och tro det el.ej, vi fick ställa väskorna och maten hos henne (bara en våning under vår)! Då fick det bli en kaffestund på strandpromenaden med henne, som tack för den generösa hjälpen.

Så äntligen "hemma". När man bott mer än 10 ggr. i samma lägenhet, är det lätt att veta var allting ska vara, så vi blev snabbt uppackade och en eftermiddagstur till stranden. Hann på vägen boka en massaegtid hos Hector till på måndag.
Kvällen i soffan till "Mello", som vi tävlade via sms med våra små barnbarnsflickor. Vi tyckte lika.:-)

Idag är det söndag och varmaste februaridag hittills 27gr. Havet svalkade, glassen svalkade och den italienska cappuccinon smakade gudomligt på den italienska gelaterian!
Litoralen mellan hav och strand är betydligt bredare än i november. Den stora månen styr tidvattnet, och vid flod får man se till att flytta högre upp på stranden. Roligt att iakkta dem som inte gjort det. Där flöt en sko, där kom en badring, men oj, en bikindel blev snabbt räddad av en barbröstad kvinna! Hm.

Kinamat och "Så ska det låta"!
Torsdag 20 December 2018 - Stockholm
GOD JUL
och
GOTT NYTT ÅR
önskar jag alla mina läsare
Fredag 30 November 2018 - Puerto de Mogán
Så var det dags att börja packa ihop inför hemresan till ruskväder och möten med nära och kära! Gäller bara att få ner allt i väskan, nyköpt, otvättat, flytedryck m.m..............................
Det går nog. Har en vacumpåse med att blåsa in kudden och lite till i.

Sammafattningsvis har det, med undantag för en vecka, varit en varm, solig och mycket badvänlig vistelse. Man får nypa sig själv i armen och tänka på novemberväder/mörker hemma som vi nu "hoppat över"!
Hasta luego Puerto Mogan i februari!! :-)