Bibchens blogg

Måndag 27 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Det börjar dra ihop sig för hemfärd. Känns alltid lika vemodigt blandat med hemlängtan!
Denna märkliga sommarvistelse har gått över förväntan bra och nu har vi bara den pirriga tågresan hem. Det ska nog gå bra den med. Vi kom ju hit på samma sätt. Vi får väl "karantäna" oss någon vecka när vi kommit hem.
Konstig känsla!
Det som mest har stört oss denna sommar är väderleken - mycket storm och kallt, vilket gjort gästplanering och restaurangbesök lite obekväma och improvisatoriska, men mellan moln och vindar har vi ändå lyckats få ihop det, så "Hej då" för denna gång vårt älskade Skanör med sina vita stränder, många vänner och en underbar liten gårdslänga!
Måndag 20 Juli 2020
Resealbum: Skanör som 2020
Det hålls gudstjänster,
det hålls bröllop,
det hålls begravningar,
det ges konserter
i Skanör kyrka även denna märkliga sommar, men kyrkan är väl anpassad efter FHM rekommendationer.
Endast en person/bänk!
Det mesta går att genomföra, trots allt.
Fast i liten skala.
Torsdag 16 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Så annorlunda, så spännande, så vackert. Revlarna hade p.gr. av de otaliga stormarna förändrats till en natur som jag inte sett på det stället förut. Vattnet hade trängt in över stranden och bildat små öar där fåglarna häckade. Mycket uppblåst tång gjorde det lite otympligt att gå längs strandkanten.
Det blir nog inte någon picnic ute på revlarna i år!
Onsdag 15 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Promenadväder och vi hade fått nys om ett för oss oupptäckt område. Sandskog längs Falsterbokanalens norra sida. Naturreservat med försvarsfort, och tankspärrar.
"Skånelinjen el. Per Albin Hanssons linjen" är en försvarsanläggning byggt 1939 i samband med att andra världskriget bröt ut. Skulle förhindra främmande trupper att ta sig i land......" (utdrag ur text som står på en skylt framför ett av forten). Ett fort som man kan besöka vissa tider på sommaren.
De fuktiga skogsdofterna och de små tallkottarna som rullade när vi promenerade på stigarna gav nostalgiska barndomsminnen! :-)
Tisdag 14 Juli 2020 - Malmö
Resealbum: Skanör som 2020
Ännu en mulen dag trodde vi, men blek sol visade sig och värmen var det inget fel på. Det kunde nog blivit en stranddag, men maken och jag hade förbokat biljetter och besökstid på Malmö Konstmuseum för att beskåda den stora "Hilma av Klint" utställningen. Vi var bara ett fåtal i lokalen och för en gångs skull, när vi gick på en konstutställning, kunde vi komma fram och se tavlorna på nära håll.
En njutbar upplevelse som avrundades med en födelsedagslunch för söstera mi på rest "Fabriken" i Malmö vid Mobilia.
Gott, glatt och solvarmt!
Torsdag 9 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Vi fick ett tips att det skulle växa pepparrotsplantor i dikesrenen vid hoddorna i norra Skanör. En mulen, frusen dag for vi dit och letade och letade, men fann inga som kunde se ut som någon rotväxt. For hem och slog upp bilder på nätet. Tillbaka igen , och titta där fann vi flera st. Att dra upp dem, trots sandjord , var inte det lättaste. Maken , som inte är den blygaste jag känner, gick fram till en av fiskarna som satt i en av hoddorna. Strax kom han tillbaka med både spade och spett.
2 stora, fina starkdoftande pepparrötter grävde maken upp!
En blev en present, en "gåbortblomma" och den andra ska vi njuta av till såväl till kokt torsk som till danska hakkeböffer!!
Tisdag 7 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Det är inte alltid man vill stå vid spisen och laga middagsmat. Mycket Coronavänliga lösningar är att köpa färdiga prisvänliga maträtter från flera restauranger i närområdet.
Nu har vi provat kycklingterrin från rest. "Strandbaden" i Falsterbo. Fraktfritt fick vi maten hem till dörren, och sedan var det bara att värma den i ugn el micro. Smakade utmärkt!
Vi har också provat kinesisk mat från rest. "Lotushouse" i Höllviken. Där hämtade vi och betalade måltiden utanför restaurangentrén!
En av de stormiga dagarna var det folktomt på "Fiskehusets" uteservering i Skanörs hamn. Väl påpälsade åt vi den delikata och för oss traditionella sillamackan på rågbröd.
Det går mao bra att leva semesterliv även för oss med många årsringar, om man gör det med förnuft!
Lördag 4 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Dessa stormiga, regniga dagar kommer man knappast ut till brevlådan. Som varande i riskgruppen vill jag inte gå i affärer utan handlar på nätet, och väntar nu ivrigt på paket. Har beställt 2 sommarklänningar! Tunna, skira! Undrar just om jag kan ha dem som nattlinne i.st.?? :-)
Torsdag 2 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Så här i Coronatider är det bra med utesysselsättning, så idag for maken och jag till Annedalsgården i Vellinge för att plocka jordgubbar. Stora, söta à 65kr kg!
Vi fick ihop 3 liter, en aning för många för bara oss två. Så nu blir det Cava/jordgubbsfest för 4 på behörigt avstånd på vår uteplats
Onsdag 1 Juli 2020 - Skanör med Falsterbo
Resealbum: Skanör som 2020
Tidigt under våren bestämdes att Borgmästarstigen, som är vår väg till stranden, skulle renoveras. Den består av grusgångar och tre träbroar som löper över flommarna. Men var tog tiden vägen? Först i dagarna och efter flera mail och telefonsamtal till Vellinge Kommun har man börjat färdigställa broarna.
Detta är närmaste väg till stranden för många som bor i norra delen av Skanör, såväl personer med cyklar, rullatorer, barnvagnar som gåendes. Stranden är bred och det känns extra viktigt i år att vi sprider ut oss, så att inte alla ligger nere vid hamnen.
Det planeras för besiktning av bygget i morgon!
- Äntligen, säger alla som vill bada när det är högsäsong och många badgäster.
Vi hoppas det löftet håller!