Bibchens blogg

Söndag 20 December 2020
GOD JUL & GOTT NYTT FRISKT ÅR önskar jag alla mina läsare
Torsdag 3 December 2020 - Puerto de Mogán
Med dessa två sista fantastiska stranddagar avslutar jag denna resa och ser redan fram mot nästa november. I bästa fall blir den resan kanske mer "normal".
Hasta luego Puerto Mogan
Onsdag 2 December 2020 - Puerto de Mogán
Heldag på stranden. Underbar dag med oväntat klart väder, hög luft, svensk sommartemperatur och ljumma havsvågor som sakta rullade in med tidvattnet. Vi placerade våra solstolar ända nere vid vattenbrynet, men allteftersom floden kom, fick vi backa.
Vädret var nog orsaken att vi var fler än 12 på stranden idag, små barn som imponerande kivades på spanska, unga par som inte kunde motstå frestelsen att spela förbjudet bollspel i strandkanten, den slöa badvakten uppe i sitt torn......
Ville inte gå hem till lunch, utan åt avocado och räkor med Rhode Islandsås och en kall öl på hörnrestaurangen. Även den italienska glasserian fick ett besök.
Satt sedan länge på stranden, badade ofta och till sist njöt vi att duscha av saltvattnet i hår och på kropp. Avslutade med att se solnedgången i Atlanten!
Söndag 29 November 2020 - Puerto de Mogán
Vår sista vecka här inleddes med ett oväder och blött blev det. Mellan skurarna fick vi dock gjort några inköp, bl.a. julgåvor och mingelmat. När det inte är strandväder är det trevligt att ha gäster. Idag skulle vi varit 6 men blev 4 som kunde sitta på takterrassen då solen visade sig i molnhålen. En trevlig ny bekantskap. Man blir aldrig för gammal för att hitta nya vänner!
Lördag 21 November 2020 - Puerto de Mogán
Vaknar då och då på natten av ett dån som ekar mellan bergen. Visar sig vara en helikopter från kustbevakningen som upptäckt en flyktingbåt och lyser med strålkastare ner i båten. Den lotsas fram till hamnen i Arguineguin. En hamn som redan är fullsatt i uppsatta flyktingtält!!
Tisdag 17 November 2020 - Puerto de Mogán
Man kan inte annat säga än att vi har det bra här, särskilt med de oroliga rapporterna vi får hemifrån Sverige.
Vi har äntligen fått igång de svenska tv kanalerna, men dem hade vi gärna varit utan med all information om Coronans skördade offer!
Här håller man på reglerna och det är långt avstånd mellan borden på uterestaurangerna.
Vi har vant oss vid att bära ansiktsmask även i 33 gr.s värme (som idag), och har nog blivit övertygade om att det kravet borde man införa även i Sverige. Det är som om det tas mer på allvar här.
Torsdag 12 November 2020 - Puerto de Mogán
Den mulna himlen och det varma vädret blev bra för vår sillunch på takterrassen idag. Vi blev 4 personer runt ett stort bord och mumsade på hemifrånsill med därtill nödgat tillbehör.
Avslutades i sofforna under det utrullade gula soltaket med kaffe och bakelser från vår SPARaffär nedanför huset!
Känns nästan som vanligt :-)
Onsdag 11 November 2020 - Puerto de Mogán
Där rök hemresan!
Snabbt fick vi köpt biljetter till SAS planet samma dag nästan samma tid. Det lär ju bli fullt fort. Även om det på alla sätt just nu är lugnare här, vill vi ju inte bli strandade och fira JUL här!!
Tisdag 10 November 2020 - Puerto de Mogán
Om man går fort räknas det som "idrott", och då behöver man inte bära mask. Eftersom jag inte kan gå raskt på gr.av ryggbesvär gäller denna ynnest inte mig! Det kommer att bli en udda solbränna i år :-).
Man får träffas 6-8 personer, och det är väl så många som finns här (i varje fall av dem vi känner).
Solen skiner, havet är varmt, inget masktvång på stranden - så livet går vidare!
Måndag 9 November 2020 - Puerto de Mogán
Det har tagit ett par dagar att vänja sig vid att alltid ha ansiktsmask, att stadsmiljön är annorlunda och att stranden i det närmaste är folktom.
Idag fick vi höra att Puerto Mogan är de säkraste stället att vara på i hela världen just nu. Då känns det skönt att vi tog oss hit.
Flygresan var ju den som oroade oss mest, men som gick jättebra. Vi flög med ett icke fullastat Norwegianplan, som avgick på minuten från Arlanda. Maken och jag fick en hel rad för oss själva. Aircondition sanerades ofta och man fick inte stå i kö till toaletterna. Endast 2 toaletter i bakre planet var öppna och sittplatserna framför var tomma. De som beställt mat fick måltiden i en kartong. Vi andra hade egen mat med, men kunde köpa dricka ombord. Vi hade fint flygväder hela tiden, bara lite skakningar över Bisquayan.
Det som dock blev lite stökigt var trängseln vid hälsokontrollen där alla skulle visa sina ifyllda blanketter. Tempen togs också. Eftersom vi kom före 15 november behövde vi inte något covidtest hemifrån.

Vi kände oss nöjda när vi kom fram till vår hyrlägenhet (samma som vi hyrt i många år). Dock var det en malör när man glömt att vi skulle komma, så vi fick ringa efter nyckelinnehavaren. Dessutom var inte lägenheten helt iordningställd, men med tålamod och gott humör löser sig allt.
Nu är det bara tv som inte fungerar, p.gr. av att ägaren har bytt abonnemang.
Den måste omstartas, hur man nu gör det. Än så länge ser vi på datorn, men 4 veckor utan något större uteliv eller sociala samvaron vore det bra med lite underhållning!! :-)
Den lösningen kommer nog i veckan,